Social

Savurează toamna: Rețete delicioase cu legume şi fructe proaspete de sezon

Legumele şi fructele sunt întotdeauna o idee bună când vine vorba de alimentaţia ta. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre, de care ai nevoie pentru a-ţi hrăni organismul corespunzător. Pentru diversitate în farfurie, dar şi ca să te bucuri de alimente fresh cât mai des, optează pentru fructe şi legume de sezon. Toamna aduce o mulţime de bunătăţi la acest capitol, aşa că ai de unde alege ca să prepari mâncare gustoasă şi sănătoasă.

Citeşte mai jos câteva idei de reţete pline de gust cu legume şi fructe din recolta de toamnă:

Supă cremă de dovleac cu smântână

Vedeta toamnei, dovleacul, îşi merită pe deplin statutul. Nu doar că îţi decorează bucătăria, ci este şi extrem de gustos şi versatil când vine vorba de gătit. O supă crema de dovleac se prepară cât ai clipi, cu câteva legume, condimente, ulei de măsline şi un strop de smântână pentru un gust cremos. Tot ce trebuie să faci este să fierbi legumele sau să le dai la cuptor, iar mai apoi să le pasezi cu ajutorul blenderului. Serveşte supa crema de dovleac cu smântâna şi crutoane, fie la prânz, fie la cină.

Tocăniță de legume

Tocăniţa este o mâncare numai bună pentru toamna. Se serveşte caldă, este uşor de preparat şi poţi alege să o prepari cu legumele preferate. La început de sezon rece poţi opta pentru mai multe legume de sezon, precum vinetele, cartofii, dovleacul sau ardeii. Nu uita să adaugi sos de roşii, dar şi condimente precum cimbrul, piperul sau rozmarinul. Tocăniţa merge de minune cu pâine proaspătă sau lipii.

Tartă cu spanac și brânză

Tarta sărată reprezintă o idee excelentă de preparat pentru micul dejun, prânz, cina sau chiar pentru o gustare. Dacă îţi doreşti o reţetă uşor de preparat, cu ingrediente de toamnă, optează pentru tarta cu spanac şi brânză. Ai nevoie de un aluat potrivit, spanac fresh, ouă, brânză de vaci, smântâna şi mărar. Bineînţeles, poţi adapta reţeta în funcţie de gusturile tale şi să adaugi şi alte legume, verdeţuri sau chiar bacon ori somon afumat. Tarta se poate servi atât rece, cât şi caldă, în funcţie de preferinţele tale.

Tartă cu mere și scorțișoară

Aroma merelor este deseori sinonimă cu toamna, iar deşerturile cu acest fruct se număra printre cele mai iubite preparate dulci. O tartă cu mere şi scorţişoară se prepară rapid, mai ales dacă alegi să cumperi aluatul. Ai nevoie de mere, zahăr şi scorţişoară pentru umplutură, iar ca să adaugi extra savoare reţetei, serveşte tarta cu îngheţată de vanilie ori caramel.

Tarta de mere merge de minune cu o cafea gustoasă, în special la micul dejun. Alege un aparat de cafea uşor de folosit, precum cel de la Nespresso sau Krups, ca să ai băutura preferată gata într-o clipă. Aparatele de cafea cu capsule reprezintă cea mai bună opţiune pentru cei ce îşi doresc o cafea gata în 2 minute. În plus, un aparat de cafea cu capsule nu ocupă mult spaţiu în bucătărie. Bineînţeles, dacă preferi aroma cafelei proaspăt măcinate, poţi alege un aparat de cafea automat, cu funcţii diverse.

Sote de ciuperci cu usturoi

Toamna este sezonul ciupercilor, cum ar fi ghebele sau hribii, pe care le poţi prepara în fel şi chip. O reţetă foarte uşor de realizat este sote-ul de ciuperci cu usturoi. Tot ce trebuie să faci este să cureţi ciupercile şi să le tragi la tigaie în ulei de măsline, alături de un strop de usturoi.

Poţi adăuga şi verdeţuri, precum mărarul sau pătrunjelul, dar şi ceapă. Poţi să serveşti un sote de ciuperci ca atare, dar şi alături de friptură, mămăligă, tocăniţă sau carne la grătar.

Când vine vorba de fructe şi legume pline de aromă, toamna este foarte ofertantă. Încearcă câteva dintre reţetele de mai sus dacă îţi doreşti să aduci aroma toamnei la tine în bucătărie, cu fructe şi legume proaspete şi gustoase.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

La Timișoara are loc StorySeed – Festival de Storytelling și Învățare Experiențială, Ediția a doua

Timișoara va găzdui cea de a doua ediție StorySeed, un festival dedicat Artei Povestirii (Storytelling),…

25 de minute ago

Primăria Timișoara luptă și pentru alții în lumea imobiliară. Clădirile de la baza sportivă din Dacia au fost demolate

Angajații Colterm au pus la pământ, marți, încă o tură de construcții ilegale. De această…

2 ore ago

Parc fotovoltaic la Moşniţa Nouă de aproape un milion de euro

Luni, la Ministerul Energiei, primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Bucur, a semnat contractul de finanțare…

3 ore ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

4 ore ago

Aproape o treime din elevii de la Bela Bartok nu sunt din familii unde se vorbește limba maghiară

O constatare puțin cunoscută, chiar de timișoreni, arată că în proporție de 30% elevii care…

4 ore ago

Un copil de 12 ani a ajutat o tânără cu o comandă de tip ride-sharing apoi a fost jefuit de aceasta

A făcut un lucru bun, apoi și-a primit „răsplata”. Faptă reprobabilă produsă de o tânără…

5 ore ago