Invatamant

Studenții de la Asistență Socială au sărbătorit Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Studenții din anul întâi de la Departamentul de Asistență Socială din Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara (UVT) au participat, cu ocazia marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, la o sesiune de informare organizată de Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Centrul Social „Sfânta Maria” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Fabric Vest.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Săptămânii prevenirii traficului de persoane (13 – 20 octombrie 2024) și a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a studenților cu privire la problematica traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare. Peste 80 de studenți au aflat care este este profilul traficanților de persoane și al victimelor, riscurile și implicațiile traficului de persoane, rolul și atribuțiile asistenților sociali în ceea ce privește prevenția fenomenului și intervenția socială pentru victime, precum și care sunt serviciile sociale care desfășoară activități în domeniul prevenției traficului de persoane și asistența victimelor.

„Această acțiune de prevenție a traficului de persoane în rândul studenților este o continuare a unor inițiative anterioare care îi pregătesc pe viitorii specialiști în asistență socială să recunoască particularitățile acestui fenomen, riscurile la care pot fi expuse potențialele victime și să se familiarizeze cu atribuțiile și responsabilitățile asistenților sociali atât pe componenta de prevenție, cât și de protecție și asistență acordate victimelor unui astfel de trafic. Mulțumim partenerilor noștri, Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Centrul Social „Sfânta Maria” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Fabric Vest pentru colaborare”, a declarat Loredana Marcela Trancă, coordonatoarea evenimentului din partea Departamentului de Asistență Socială din UVT.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional și din octombrie 2007 organizează campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional. (https://anitp.mai.gov.ro/)

Centru Social „Sfânta Maria” al Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Fabric Vest furnizează servicii sociale victimelor traficului de persoane.

Departamenul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara este principalul furnizor de formare profesională acreditată din zona de Vest a României pentru specializarea Asistență socială și oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cu frecvență sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat. (https://asistenta-sociala.uvt.ro/ )

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Interes enorm pentru ridicarea noului stadion al Timișoarei. Șapte firme cu peste 80 de firme au depus oferte

Licitația lansată de Compania Națională de Investiții pentru stabilirea firmei care se va ocupa de…

22 de minute ago

Mirul, lacrimile şi patriotarzii. Degringolada continuă în PNL

Indiscutabil, PNL aduce tot mai mult cu un boxer groggy. Există însă o diferenţă între…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 15 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

SCM USV Timișoara dă nouă jucători la selecționatele naționale

Pauza dintre prima și cea de-a doua etapă din Cupa României este dedicată reprezentativelor naționale.…

15 ore ago

PNL Timiș e gata de alegerile parlamentare din decembrie. Au fost depuse listele cu candidații și semnăturile necesare

Sunt 46.000 de semnături care vor susține candidaturile liberalilor la Camera Deputaților și Senat, a…

16 ore ago

Aquatim are acum o versiune actualizată a aplicației pentru telefon

Societatea de apă și canal Aquatim a lansat o versiune actualizată a aplicației My Aquatim,…

17 ore ago