Timp liber

Timișoara pe ritmuri de folk și rock la un festival dedicat în primul rând chitarelor! Vor cânta nume mari ale scenei românești

Timișoara găzduiește un eveniment unic dedicat publicului care apreciază muzica folk-rock și pasionaților de chitară – Timișoara Guitar Day – One City. One Day. One Guitar Love. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2024.

Peste 300 de chitariști din toată țara vor cânta în același timp 17 piese, alături de artiști precum Radu Almășan de la Bosquito, Ștefan Boldijar de la Semnal M, Ducu Bertzi și Paul Radu de la Antract.

Timișoara Guitar Day, un nou format de eveniment organizat de Asociația Culturală Play, condensează într-o singură zi serenade de chitară, concerte, expoziții și alte activități, desfășurate la FABER. Evenimentul face parte din programul de educație muzicală Pune Mâna pe Chitară.

Serenada Chitariștilor va deschide programul la ora 16:00, cu un moment impresionant: sute de chitariști din toată țara își unesc forțele într-un concert cu totul unic, în cadrul căruia vor interpreta 17 piese folk-rock, românești și internaționale, cântate în duet cu marii artiști invitați.

Printre cântecele din playlist se numără piese binecunoscute din România – „Două mâini” și „Omule Perete de la Bosquito, „Floare de colț” și „M-am îndrăgostit numai de ea” de Ducu Bertzi, „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească” semnate de Semnal M, „Trebuie să crezi” și „Iubirea” interpretate de Antract, „Trec anii (Zi după zi)” de la Trooper, „Ploaia” a trupei Cargo și „Vinovații fără vină” a artistului folk Mircea Vintilă.

La ora 18:00 sunt programate două concerte din seria Young Revolution Rock, în cadrul căreia descoperim noi talente din sfera muzicii rock. Trupele Factomad din Timișoara și Fifth Piece din Serbia vin cu energie și ne vor aduce o perspectivă fresh asupra genului.

De la ora 19:00, atmosfera devine una intimă, odată cu recitalul solo al lui Radu Almășan, vocea emblematică a trupei Bosquito. Fanii îl vor putea asculta într-o interpretare personală a unor a pieselor care l-au influențat de-a lungul carierei, incluzând hituri atât din repertoriul propriu, cât și reinterpretări ale unor piese celebre, de la Valeriu Sterian la System of a Down.

La ora 20:00, Ducu Bertzi va aduce emoția folk-ului pe scena Timișoara Guitar Day, interpretând cântecele sale care au făcut istorie. Un concert ca o călătorie muzicală nostalgică, ce promite să captiveze publicul.

În încheierea evenimentului, trupa Semnal M va urca pe scena de la FABER, începând cu ora 21:00.

Evenimentul are loc la FABER, iar intrarea este liberă.

Recent Posts

Meciurile tari pentru CSM Lugoj continuă. Fetele merg în București pentru derbiul rundei a III-a

După ce au eliminat din Europa campioana Cehiei - Selmy Brno, prim-divizionara de volei feminin…

O oră ago

Vremea va rămâne mai rece decât cea specifică perioadei. Vezi când temperaturile revin la normal

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la…

2 ore ago

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

3 ore ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

4 ore ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

4 ore ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

4 ore ago