Naţional-ţărăniştii timişeni, somaţi să recunoască structurile statutare ale PNŢCD

Chiar dacă, la nivel declarativ, cele două fracţiuni ale PNŢCD – aşa-zisele „aripi” Sârbu şi Miluţ – îşi doresc reunificarea partidului, nici una dintre părţi nu pare a fi dispusă la concesii. În astfel de condiţii, conflictele interne din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, vechi de mai bine de doi ani, au slabe şanse să se stingă.

Prezent joi la Timişoara, Aurelian Pavelescu, actualul interimar la şefia PNŢCD, după demisia lui Marian Miluţ, a lansat o invitaţie naţional-ţărăniştilor timişeni la Congresul extraordinar din 17 iulie de la Bucureşti, când va fi aleasă noua conducere a partidului, congres care se doreşte a fi „un instrument al reconcilierii şi reunificării partidului”.

De altfel, Aurelian Pavelescu nici nu recunoaşte că PNŢCD ar avea probleme. „De fapt, partidul este unic şi este unificat, el funcţionează normal, dar este vorba mai degrabă de percepţia publică. Există o percepţie că partidul are o problemă de unitate şi că este dezbinat, în realitate însă în afara partidului mai sunt 5 organizaţii, dintre care cu 3 am vorbit deja, am negociat şi vor veni la acest congres de reunificare,” a spus Pavelescu.

Doar că aşa-zisul mesaj de reconciliere transmis de Pavelescu s-a dovedit a fi doar „praf în ochi”, preşedintele interimar al PNŢCD – aripa Miluţ lansând totodată şi un ultimatum naţional-ţărăniştilor timişeni, vizat fiind atât primarul urbei de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu, cât şi aleşii locali din judeţ. Ţărănişti din Timiş sunt somaţi astfel să recunoască structurile statutare ale PNŢCD până la viitorul congres, altfel riscă să li se retragă sprijinul politic. “Îi transmit dl. Ciuhandu că partidul este acolo unde este statutul şi că nu putem încălca acest statut şi face înţelegeri personale, indiferent cine este persoana şi ce funcţie îndeplineşte. Această aroganţă nu mai poate fi acceptată, ori ne înhămăm cu toţii la carul numit PNŢCD, pentru a readuce partidul pe scena politică, ori cei care nu doresc să rămână în cadrul statutar vor pleca. Aceşti consilieri şi primari, inclusiv dl. Ciuhandu, vor trebui să aleagă până la congresul din iulie, în caz contrar vom fi nevoiţi, şi ne presează statutul partidului, să ne găsim candidaţi pentru consiliile locale şi judeţene, pentru primării şi o vom face imediat după congres, începând probabil din luna septembrie”, a declarat Pavelescu.

Reacţia lui Gheorghe Ciuhandu, preşedinte PNŢCD Timiş, nu a întârziat să apară. Potrivit lui Ciuhandu, astfel de ameninţări nu au nici o relevanţă”. “Reamintim că în prezent sunt pe rol la Tribunalul municipiului Bucureşti opt procese cu gruparea demisionatului Miluţ, procese care nu permit acestui grup emiterea de documente, cum ar fi retragerea sprijinului politic aleşilor locali. Menţionăm totodată că singura entitate politică legală PNŢCD Timiş este cea aleasă în mod statutar la Conferinţa Judeţeană din 26 iulie 2008, cu sediul în Timişoara, P-ţa Libertăţii nr. 2”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

În Timiş, în prezent activează două formaţiuni PNŢCD : cea condusă de Gheorghe Ciuhandu, catalogată de Pavelescu drept “nestatutară”, şi gruparea condusă interimar de Rodica Vlad.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

4 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

4 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

7 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

8 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

10 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

12 ore ago