Arhiva pentru eticheta: Ciuhandu

Editorial de Eugen Sasu

Gheorghe Ciuhandu și alți trei timișoreni, singurii finanțatori ai marii Poli?

Gheorghe Ciuhandu și alți trei timișoreni, singurii finanțatori ai marii Poli?

Idee e să nu judecăm sentințele unor curți de justiție în funcție de cum ne convine nouă. Nu asta e poanta, să condamnăm corupția lui Liviu Dragnea și a șmecherilor PSD, iar neregulile lui Gheorghe Ciuhandu, dacă or fi, să le lăsam să treacă duios ca o cauză nobilă. Nu poți cere sugrumat de indignare

Ciuhandu si liftul

Mărturisesc că, în momentul în care viceprimarul Traian Stoia a povestit prima dată că primăria a recepționat și achitat un lift care nu există, mi-am zis că „moșul” aberează din nou, în căutare de senzațional. Cum adică, să plătești un lift care nu există? Că mai furi doi centimetri din stratul de asfalt, se știe că nu caută nimeni.

PNTCD, din nou la rascruce: Ciorbea-Ciuhandu-USL sau Pavelescu-Moldovan-PDL?

La mai bine de 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, PNȚCD – partidul de care s-au legat cel mai mult speranțele celor care în 1990 doreau o desprindere totală de comunism – rămâne într-o continuă degringoladă. Fără îndoială, PNȚCD este și cel mai nedreptățit partid din perioada post-decembristă. Pe de o parte, el plătește încă pentru că a fost singura formațiune care și-a asumat răspunderea pentru guvernarea din perioada 1996-2000. O guvernare nu atât de catrastrofală, cum a fost prezentată peste tot, dar cu mari costuri sociale.

Primaria ca o „Famiglie”

Pe bună dreptate te întreabă omul de rând la ce bună schimbarea lui Ciuhandu cu Nicolae Robu, dacă banul e măcinat de aceleași persoane ca și până acum. Dacă persoane cu funcții de răspundere în „regimul Ciuhandu” au exasperat prin larghețea cu care au cheltuit banul public ori au dovedit o gravă și constantă secetă de idei pentru dezvoltarea orașului, acum de ce ne-am da viitorul și bugetul tot pe mâna lor?

Gargara, nu administratie

Gheorghe Ciuhandu a plecat din primărie cu un gust amar. După cum a declarat la ultima conferință de presă, de abia aștepta momentul să părăsească această „cloacă” politică. Până acum ceva vreme, scena politică de care vorbea fostul edil țărănist nu era chiar așa de stătută, ba chiar dădea senzația unei atmosfere plăcute.

Tristul amurg al „zeilor” Ciuhandu si Ostaficiuc

Au condus Timișul și Timișoara în ultimii ani. Așa cum au știut ei: discreționar, cu aroganță și trufie, fără să dea explicații nimănui. Cei din jurul lor le-au picurat la ureche zi de zi că sunt nemuritori. Iar ei au crezut. Li s-a spus că sunt un fel de semizei sau chiar zei ai politicii și administrației. Unul din ei chiar s-a autointitulat „brand politic”.

Tandemul Ciuhandu – Orza trage semnalul de alarma: „Se intorc mosierii!”

Cu mare, foarte mare responsabilitate pentru viitorul Timișoarei, viceprimarul-candidat Adrian Orza a făcut mari „dezvăluiri” vizavi de ceea ce-l împinge pe liberalul Nicolae Robu în lupta pentru Primăria Timișoara. Chiar așa, cum își permit unii să candideze la conducerea unei instituții care, în ultimii ani, era trecută în proprietatea „băieților deștepți” din interior! Dând dovadă

Ultima magarie

În mai toate sondajele de opinie care tratează mulțumirile și dezamăgirile timișoreanului față de administrația Ciuhandu, subiectul modernizării parcurilor apare indiscutabil la capitolul plusuri. Dacă nu luăm în calcul raportul calitate preț și admitem că trebuie să le pice și lor câte ceva dacă vrem să ne facă și nouă vreo bucurie, păi atunci hai să recunoaștem că parcurile din Timișoara arată mai dichisite în ultimii ani, „perla coroanei” urmând să fie oferită festiv publicului chiar de către candidatul Adrian Orza, înainte de alegeri, sub numele de Parcul Copiilor.

Jean, Adi, Vali si Junie au incercat intoarcerea Ciuhandului

Vineri dimineața, la o zi după ce primarul Gheorghe Ciuhandu anunța că nu va mai candida pentru un nou mandat, un comando format din patru oameni bătea la ușa edilului. Careul era format din Ioan Cojocari, viitor fost secretar al primăriei, Aura Junie, încă șefa a vreo 200 de sinecuriști din instituție, consilierul PNȚCD Valentin Moldovan și viceprimarul Adrian Orza.

Stop joc

PSD-ul nu a câștigat niciodată Primăria Timișoara și asta doare. Nu numai că doare, dar le întunecă și mințile lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu și compania. Într-un an electoral în care călărește o alianță cotată cu șanse de victorie în toate circumscripțiile din țară, când vorba aia, pierde numai prostul la ce desfășurare de forțe ai în spate, la centru ditamai Uniunea n-a oficializat încă tandemul Robu-Bojin, dând senzația că nu-i este indiferent cu cine câștigă și că, din rațiuni extrapolitice, preferatul pesediștilor ar fi Gheorghe Ciuhandu.

Negocierile cu Ciuhandu au lasat nenominale candidaturile-cheie ale USL in Timis

Rareş Mănescu, vicepreşedinte la nivel naţional al PNL, neagă zvonurile conform cărora senatorul liberal Nicolae Robu nu ar mai fi candidatul USL la Primăria Timişoara. Pe lista oficială a candidaţilor USL la primăriile reşedinţă de judeţ şi consiliile judeţene, la rubrica „Timiş” nu este trecut niciun nume pe cele două poziţii de candidat.

Rodica Vlad vrea sa-l zboare pe Ciuhandu din sediul PNTCD

Adevăratul PNŢCD aşa cum au decis magistraţii, fosta aripă Pavelescu, încearcă regruparea în Timiş. Rodica Vlad, preşedintele statutar al filialei, face un apel către toţi ţărăniştii din Timiş. O altă scrisoare deschisă este adresată direct primarului Gheorghe Ciuhandu, căruia i se cere să părăsească sediul partidului.

Top