Categories: Social

Aquatim, în pagubă la marginea Timişoarei

Introducerea canalizării pe străzile din cartierele mărginaşe ale Timişoarei a adus pierderi operatorului apă-canal. Sunt câteva mii de imobile racordate la reţeaua de apă potabilă, ai căror proprietari nu plătesc niciun leu către Aquatim.

Societatea Aquatim înregistrează pierderi din cauza celor care nu plătesc canalizarea apei uzate. O verificare recentă a bazei de date i-a făcut pe cei din societate să reazileze că aproape 3.000 de imobile nu au contracte pentru preluarea la canalizare a apei uzate, deşi sunt sunt racordate la serviciul de alimentare cu apă potabilă. Cum la fiecare imobil există posibilitatea încheierii mai multor contracte, pierderile sunt însemnate.

Angajaţii operatorului apă-canal au început inventarierea acestor imoblie, singura variantă fiind verificarea pe teren, pentru fiecare clădire în parte. „Până nu termină acestă acţiune, nu putem spune exact care sunt pierderile. Este sigur că apa uzată evacuată de imobilele cu racorduri nedeclarate duce la pierderi. prin neîncasarea unor sume de bani, cuvenite pentru acest serviciu“, spune Nicolae Ghelsingher, director tehnic la Aquatim.

Cele mai multe imobile care apar în baza de date a societăţii fără racorduri de canalizare sunt situate pe străzile de la periferisa Timişoarei, unde canalizarea a fost recent introdusă. Proprietarii şi firmele de construcţii care au realizat legarea la canalizare nu au declarat aceste racorduri, aşa că singura modalitate pentru Aquatim de a-şi completa corect informaţiile este verificarea pe teren. Societatea de apă şi canal va sista serviciile în cazul în care proprietarii refuză să semneze contracte. „Contractele nu pot fi evitate, noi trimitem somaţii prin care stabilim întâlniri cu clienţii, în vederea semnării acestor acte. Clienţii care nu vin să semneze o fac fie din rea-voinţă, fie pentru că sunt plecaţi din localitate pe termen lung. Noi finalizăm fiecare caz în parte, dar, în final, nesemnarea contractului poate duce la sistarea serviciilor prestate”, a mai precizat Nicolae Ghelsingher.

Share
Published by
Artemia Simeria
Tags: aquatim

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago