Categories: Klaus Vaterland

Ce i-ar mai fi plăcut lui Ion Iliescu să conducă acum Timişul!

Nici nu ştiţi cât e de greu să fii politician în zilele astea. Dar să fii Constantin Ostaficiuc, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, e şi mai cumplit. Cine ştie câte nopţi de nesomn are omul ăsta pentru binele judeţului şi al său personal, cum să facă el să conducă Timişul din postura de preşedinte al Executivului şi lider al Opoziţiei legislative în judeţ. Credeţi că e uşor să mai faci şi tu vreo manevră când toată lumea e cu ochii pe tine, cum poţi face asta fără să mulţumeşti grupul liberal condus de “vicele” Liviu Borha, ca să nu mai spun de cel social-democrat al lui Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş şi, totuşi, director la Apele din Banat? V-aţi gândit la asta, la cât de greu trebuie să le fie oamenilor ăstora? Credeţi că lui Titu Bojin îi este uşor să fie în executivul unei instituţii coordonate de guvernul PDL şi şef de filială judeţeană de opoziţie, în speţă PSD Timiş? Dar ştiţi cum se zice: “Las[-mă să te las” şi din două personaje cu vieţi complicate poate că s-a ajuns să-şi trăiască şi ei mai liniştit bătrâneţile.

Îmi “plăcea” pe vremuri la Ion Iliescu cum îşi dorea ca partidele adversare lui în Parlamentul României să facă “opoziţie constructivă”, să nu-l mai ciupească de fundul ăla de activist bătrân toţi anticomuniştii şi foştii deţinuţi politici, să poată administra ţara în linişte, iar eşalonul său secund să poată fura nederanjat, ca la senectute să nu vină un amărât de Mugur Ciuvică să-i scoată ochii că e putred de bogat. Vă mai aduceţi aminte de liniştea pe care o dorea “nea Nelu”? E, uite că judeţul Timiş a dovedit încă o dată că este dincolo de samavolniciile de la Bucureşti, de trucarea votului la legea pensiilor, de caschetele aruncate la Palat şi câte altele. Aici, un preşedinte CJT pedelist convieţuieşte cu liberalii şi pesediştii într-o binecuvântată linişte, până şi catastrofele naturale ne ocolosc, seceta e mai blândă parcă, inundaţiile sunt amintire, digurile rezistă, ca şi Titu Bojin, de altfel, dovedindu-ne cu prisosinţă că-n ADN-ul fiecărui demnitar zace toiagul politic al lui Ion Iliescu.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago