Categories: Klaus Vaterland

Fapte bune 2010: Ciuhandu, naş la Rugă

Lăudăm astăzi pentru fapte de hărnicie petrecute în judeţul Timiş. Adică fapte bune, că în presă numai despre fapte rele dăm: nu ştiu care politician fură, că altul minte, că mogulul n-are scrupule, dar când omul din administraţia locală face ceva lăudabil nu ştim să scriem, cam aşa ar suna un reproş venit dinspre opinia publică drept în botul presei. Că nu suntem în stare să comentăm cu rânduri laudative pe marginea inaugurării unui spital, a vreunei şcoli moderne, a unui port pe Bega, aeroport, gară europeană, trenuri suspendate metropolitane, o centrală nucleară, un duty-free sau măcar a unei fabrici mai de Doamne ajută! Da, dar ştiţi ce greu e în ziua de azi să găseşti un motiv solid pentru a omagia un politician local?!

Fabrici n-am găsit inaugurate în ultima vreme, nici spitale, nici biserici sau aşezăminte monahale, ca să le lăudăm ctitorii, dar un club pentru pensionari lansat spre renovare de viceprimarul Adrian Orza tot am găsit. Şi «vicele» Sorin Grindeanu a inaugurat ceva, nişte camere de luat vederi, prin intermediul cărora vedem şi noi cum munceşte contractorul pe şantier. E o faptă bună, mai mică, dar tot faptă bună e, de ce vă amuzaţi aşa? Despre preşedintele PDL Timiş şi al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, nu mai auzim nimic, nici de bine, nici de rău, aşa că anunţul că va schimba pe ici-pe colo şefii la descentralizate ar fi singura ştire, bună, rea, primenire, reglare de conturi, asta este. Prefectul Mircea Băcală a găsit pensionari de invaliditate buni de lucru, adică frauduloşi, motiv pentru care i-a şi trimis înapoi în câmpul muncii, treabă pentru care chiar merită lăudat, iar dacă reuşeşte să dea şi de medicii care au semnat pensionările dubioase promitem că-l mai lăudam o dată. Lăudat fie şi domnul Geza Szilagyi, primar de Dumbrăviţa, care a dotat şi renovat şcoala din localitate la standarde UE, cu bani din bugetul local şi banul gros de la minister, obţinut pesemne prin metode specifice UDMR, dar asta e altă discuţie.

Categoric că şi primarul Gheorghe Ciuhandu face fapte bune – să trăiască naşul şi să-i cânte lăutarii la Ruga Bănăţeană! – astfel că, sub egida edilului şef, timişorenii cu astfel de gusturi au savurat o explozie de cultură rurală în Parcul Rozelor din Timişoara, în acordurile Ansamblului Timişul şi al interpreţilor îndrăgiţi Ana Pacatiuş, Ana Munteanu, Nicoleta Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Stana Izbaşa, Paula Pasca, fireşte Puiu Codreanu şi alţi gurişti de renume local. Apocalipsa însă nu doarme. În timp ce timişorenilor le sărea cămaşa pe ei de atâta dans la Rugă, Realitatea TV anunţă pe ecran dispariţia naţiei române: “10 motive pentru care românii vor muri de foame în 2011”. O rugăminte la domnul primar: faceţi la anul o rugă cum nu s-a mai văzut pînă acum, ca dacă tot e ultima, să o ţinem minte măcar noi, supravieţuitorii.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago