Categories: Ultima ora

Povestiri cu şi despre clătite

Un inedit concurs de preparat şi povestit clătite s-a desfăşurat, joi seară, la Centrul Comunitar Evreiesc. S-au încumetat să-şi arate măiestria într-ale clătitelor mai multe concurente, dar şi un bărbat care a făcut furori cu produsele sale aromate.

Timişorenii sunt foarte inventivi când vine vorba de… clătite. Un inedit concurs pe tema delicioaselor produse a avut loc joi seară, la Centrul Comunitar Evreiesc (JCC). Iniţiativa a fost lansată pe Facebook, astfel că în competiţie s-au înscris, până la urmă, 12 specialişti în clătite. Singurul bărbat din concurs a preparat clătite cu brânză dulce şi stafide pline cu rom şi a mărturisit că secretul constă tocmai în pregătirea boabelor uscate de strugure.

Cei care au participat la concurs au pregătit clătite, dar unii au spus şi poveşti despre ele. Prima a fost Olimpia Cirimpei, care a adus un tort de clătite cu somon, o „fandoseală pură”, după cum spune chiar ea, dar şi mai obişnuitele clătite cu ciuperci. Ea le-a povestit celor câteva zeci de curioşi pofticioşi că reţetele pentru umpluturi sunt nenumărate, însă preferata ei rămâne dulceaţa de vişine, aşa cum şi-o aminteşte din copilăria petrecută în casa bunicii.

Au fost clătite clasice, dar şi decupaje ingenioase, în formă de litere sau de animale, clătite cu magiun, clătite cu brânză sau ciuperci, dar şi clătite cu piure de castane. Unii concurenţi s-au inspirat din cărţi de bucate, alţii au preparat reţete de umpluturi moştenite din familie. Cei prezenţi au aflat, cu această ocazie, şi cum se „întrebuinţează” o clătită: „se mănâncă întotdeauna cu mâna, se savurează, se bucură, se iubeşte”. „Îmi place foarte mult să gătesc şi îmi plac foarte mult oamenii de aici. Mi-aş dori ca ei, în special cei în vârstă, să iasă din atmosfera monotonă în care trăiesc în general. Cu lucruri simple, cum e concursul acesta, ne bucurăm cu toţii, pentru că simplitatea e frumuseţea acestui eveniment”, a spus Ramona Sîrbovan, una dintre concurente. Acum, că gheaţa a fost spartă, tinerii care au iniţiat concursul spun că vor repeta experienţa.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: concurs

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago