Categories: Timp liberUltima ora

Barmanii din Timişoara fac spectacol

Cocteiluri pentru toate gusturile, „asortate” cu mişcări dintre cele mai complicate, deci spectacolul este garantat. Se întâmplă luni, 27 decembrie, la concursul la care se întâlnesc cei mai buni barmani din Timişoara.

Întrecerea are loc în clubul Megalos, în Complexul Studenţesc, iar spectatorii vor putea gusta cocteilurile concurenţilor. În plus, ei vor primi o băutură din partea casei şi vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor. Aceştia susţin că barmanii care vor participa la concurs vor prepara băuturi dintre cele mai complicate: aromate, colorate, decorate şi, foarte important, prezentate publicului cu un întreg „arsenal” de mişcări.

Meseria de barman profesionist a apărut în România abia în urmă cu aproximativ un deceniu, dar, nici în prezent, ea nu figurează în nomenclatorul oficial. Românii se descurcă onorabil în branşă, deşi şcolile de barmani au apărut în ţara noastră în urmă cu doar câţiva ani. Cea mai bună academie de barmani se află la New York. Talentul unui barman constă în a pregăti cu stil un cocteil, fără ca asta să ia mai mult timp decât este necesar. Pentru a creşte bacşişurile, pentru a te ridica în ochii clienţilor şi ai colegilor trebuie să creezi distracţie. „Dă oamenilor un motiv să vină în barul în care lucrezi”, se spune la academia americană de barmani.

Cel mai bun barman din România, în 2010, desemnat în cadrul concursului Bar Master Competition, este Valentin Luca. Braşoveanul a câştigat o mulţime de competiţii în ultimii doi ani, ultima dintre ele fiind Champions Flair Crash, desfăşurată, la începutul acestei luni, la Bucureşti. Concursul, ajuns la cea de-a noua ediţie, reuneşte barmani din întreaga lume. Vali Luca a învins, la această ediţie, concurenţi din Anglia, Italia sau Uruguay.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

O oră ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago