Cocteiluri pentru toate gusturile, „asortate” cu mişcări dintre cele mai complicate, deci spectacolul este garantat. Se întâmplă luni, 27 decembrie, la concursul la care se întâlnesc cei mai buni barmani din Timişoara.
Întrecerea are loc în clubul Megalos, în Complexul Studenţesc, iar spectatorii vor putea gusta cocteilurile concurenţilor. În plus, ei vor primi o băutură din partea casei şi vor avea parte de o surpriză din partea organizatorilor. Aceştia susţin că barmanii care vor participa la concurs vor prepara băuturi dintre cele mai complicate: aromate, colorate, decorate şi, foarte important, prezentate publicului cu un întreg „arsenal” de mişcări.
Meseria de barman profesionist a apărut în România abia în urmă cu aproximativ un deceniu, dar, nici în prezent, ea nu figurează în nomenclatorul oficial. Românii se descurcă onorabil în branşă, deşi şcolile de barmani au apărut în ţara noastră în urmă cu doar câţiva ani. Cea mai bună academie de barmani se află la New York. Talentul unui barman constă în a pregăti cu stil un cocteil, fără ca asta să ia mai mult timp decât este necesar. Pentru a creşte bacşişurile, pentru a te ridica în ochii clienţilor şi ai colegilor trebuie să creezi distracţie. „Dă oamenilor un motiv să vină în barul în care lucrezi”, se spune la academia americană de barmani.
Cel mai bun barman din România, în 2010, desemnat în cadrul concursului Bar Master Competition, este Valentin Luca. Braşoveanul a câştigat o mulţime de competiţii în ultimii doi ani, ultima dintre ele fiind Champions Flair Crash, desfăşurată, la începutul acestei luni, la Bucureşti. Concursul, ajuns la cea de-a noua ediţie, reuneşte barmani din întreaga lume. Vali Luca a învins, la această ediţie, concurenţi din Anglia, Italia sau Uruguay.
Comentarii prin facebook