Categories: Fotbal JudeteanSport

Pobeda Dudestii Vechi, echipa pentru care inscriu si portarii

8. Pobeda Dudeştii Vechi 17 9 3 5 41 – 20 30 +3

O prezenţă aparte în Liga a IV-a Timiş este cea a celor de la Pobeda Dudeştii Vechi. Formaţia timişeană este singura care percepe taxă de intrare la jocurile de pe teren propriu. Fiecare susţinător local, cu excepţia copiilor, care doreşte să asiste la jocurile favoriţilor trebuie să plătească trei lei, contravaloarea biletului de intrare pe cocheta arenă din Dudeştii Vechi.

„Avem până la aproximativ 200 de plătitori la jocurile de pe teren propriu. Suma adunată este direcţionată spre baremul arbitrilor”, declară Petre Mirciov, antrenorul „bulgarilor”. Debutul în sezonul actual a fost excelnt pentru Pobeda, elevii lui Mirciov reuşind victorii pe linie. La mijlocul turului au început să apară însă problemele de lot. „Am pierdut cinci jocuri în turul campionatului, din care patru pe teren propriu. În deplasare am avut evoluţii foarte bune, singura înfrângere fiind înregistrată pe terenul celor de la Spartak Gottlob. Aş fi vrut să câştigăm mai multe jocuri pe teren propriu, deoarece susţinătorii Pobedei vin mereu la arena din localitate. Din păcate, am avut ghinionul de a ne despărţi de unii jucători care au plecat la muncă în străinătate. Este vorba despre Augustinov, Ologu şi Vasilcin, toţi jucători de bază la Pobeda. Au fost meciuri în care, din cauza efectivului redus, am apelat la Blaga, portarul de rezervă, pentru a evolua fundaş dreapta sau atacant”, spune mai departe Mirciov.
Vedetele echipei sunt portarul Gheorghe Stoianov, cu prezenţe şi în Liga I în urmă cu câţiva ani, şi Raul Briciu, un mijlocaş de 25 de ani format de Gaz Metan Mediaş. Briciu este şi golgheterul formaţiei, cu 12 goluri. „Bancherul” Briciu (acesta este angajat la o bancă din Timişoara) a cochetat şi cu fotbalul mare, fiind coleg la Gaz Metan Mediaş cu Alex Curtean, în prezent jucător la Poli Timişoara. Gheorghe Stoianov, în ciuda postului de portar, este unul dintre golgheterii echipei. El şi-a trecut în cont patru goluri, toate din lovitură de pedeapsă. Blaga, rezerva lui Stoianov, a marcat şi el un gol, dar din postura de jucător de câmp, după ce a fost reprofilat ca fundaş dreapta în jocul susţinut pe terenul celor de la AS Peciu Nou.
Jucătorii Pobedei au reunirea de iarnă sâmbătă. „Niciun jucător de la Pobeda nu pleacă în această iarnă. La această primă întâlnire va veni şi mijlocaşul Rusu care a evoluat în tur pentru FC Chişoda. Vrem să transferăm doi sau trei jucători de la echipe din Liga a IV-a. În 30 ianuarie vom efectua şi tradiţionalul cantonament la staţiunea Moneasa, unde ne vom încărca bateriile pentru o perioadă de şapte zile”, a încheiat Petre Mirciov.
În ancheta demarată de www.debanat.ro pentru desemnarea celor mai valoroşi fotbalişti ce evoluează în Liga a IV-a Timiş, antrenorul de la FC Chişoda a făcut următorul clasament: 1. C. Bota (Juventus Pişchia); 2. Silaghi (Poli 2002); 3. Tescu (Teremia Mare); 4. Uzun (Spartak Gottlob); 5. N. Bota (Vulturii Pădureni).

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

7 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

13 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

13 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

14 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

14 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

15 ore ago