Categories: SănătateUltima ora

Se reia concursul pentru manager la Spitalul „Louis Turcanu”

Primăria Timișoara și Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” organizează cel de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de director, după ce prima tentativă a eșuat, deoarece candidații nu au obținut notă de trecere.

Concursul va avea loc în perioada 26 – 31 ianuarie, iar dosarele de înscriere se pot depune până în 16 ianuarie la registratura primăriei. Proiectul cu care, obligatoriu, candidații trebuie să se prezinte la concurs are tema „Eficientizarea activității desfășurate de Spitalul «Louis Țurcanu» Timișoara” și trebuie să cuprindă analiza, evaluarea și eficientizarea serviciilor se sănătate furnizate de spital, a situației economico-financiare, analiza resurselor umane și planul de management pe perioada mandatului.
La Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, spitalul figura, la sfârșitul lunii noiembrie, cu o datorie de 3,9 milioane de lei, către diferiți furnizori de servicii medicale și medicamente. Mihai Gafencu, unul dintre candidații la primul concurs, care a ocupat în trecut fotoliul de director al spitalului, încă nu s-a hotărât dacă se va înscrie la noul concurs. „ Habar n-am ce o să fac, mai am timp să mă hotărăsc. Mă reține, oarecum, modalitatea în care s-a organizat concursul prima dată. Am înțeles că există niște contestații pentru organizarea concursului, nu știu în ce stadiu sunt”, spune medicul. „Într-adevăr au fost depuse plângeri împotriva modului ilegal de organizare a concursului. Am solicitat Primăriei Timișoara să ne depună normele de organizare a concursului, pentru că nu pot să mă pronunț doar în baza unor petiții. Asta s-a întâmplat înaintea sărbătorilor, încă nu am primit documentația, dar primăria se află în grafic pentru că are la dispoziție 30 de zile ca să ne răspundă”, a spus Mircea Băcală, prefectul de Timiș.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

27 de minute ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

41 de minute ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

O oră ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

2 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

17 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

21 de ore ago