Poli, amenintata cu depunctarea!

Poli riscă o nouă depunctare! În urma unui fax semnat de FIFA, clubul este somat ca, în maximum 30 de zile, să achite 2,4 milioane de euro pentru trei achiziţii mai vechi. În prima fază, timişorenii riscă să aibă interdicţie la transferuri. Ulterior, s-ar putea ajunge, din nou, la depunctare.

Coform unui site central de sport, clubul alb-violet are datorii de peste două milioane de euro. 500.000 reprezintă o restanţă pe care Poli trebuie să o achite în contul lui Galatasaray Istanbul, în urma transferului lui Ovidiu Petre, din 2005. Alţi 680.000 de euro trebuie plătiţi către Banik Ostrava, fostul club al lui Lukas Magera. Transferul lui Laszlo Sepsi înseamnă plata, către Benfica, a unei sume de 1,2 milioane de euro. Sepsi a depus, de altfel, memoriu pentru a deveni liber de contract, susţinând că nu şi-a primit salariul de trei luni. Oficialii lui Poli trebuie să achite acestea datorii în termen de 30 de zile. În caz contrar, Timişoara va avea interdicţie la transferuri, iar dacă situaţia nu se rezolvă, FIFA ar putea decide depunctarea echipei. Problemele nu se încheie aici. Un alt memoriu a fost depus de Dare Vrsic, plecat de la Timişoara după ce conducerea clubului a vrut să-i micşoreze salariul. Mijlocaşul a cerut la FIFA să i se plătească şi restanţele financiare, de 100.000 de euro. Vrsic a mărturisit însă că reunţă la memoriu, dar şi la bani, dacă bănăţenii îl lasă liber de contract.

În 2008, Poli a fost depunctata de FIFA cu şase puncte, deoarece folosea echipament alb-violet, culori regăsite şi pe site-ul oficial al clubului. În iunie 2009, Tribunaul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat câştig de cauză grupării bănăţene. Astfel Poli şi-a recăpătat cele şase puncte şi a încheiat campionatul pe locul al doilea.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago