PSD si PNL, posibili aliati pentru alegerile din 2012

Unii vor, alţii nu prea! O posibilă alianţă PSD – PNL pentru alegerile locale din 2012 stârneşte reacţii diferite la Timişoara. Social-democraţii nu sunt total împotrivă, în timp ce liberalii susţin ideea unui candidat propriu. Decizia finală va fi luată însă la nivel central.

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, spune că ar fi dispus să pornească în campanie cu PNL. Ba mai mult, ar susţine şi un candidat liberal, atâta timp cât liberalii vor susţine, la schimb, un social-democrat. „Avem şanse la CJT, cedăm primăria”, a exemplificat Bojin. Factorul decisiv vine însă de la conducerea centrală a partidului. „Se poate discuta de câştigarea alegerilor în cadrul unei alianţe cu PNL. Nu am stabilit încă nimic, pentru că nu avem un sondaj clar al partidului. Trebuie stabilit un sondaj la nivel naţional, fără ca rezultatele să fie aranjate de Grindeanu, Bojin sau Robu. PNL va trebui să fie transparent şi noi suntem dispuşi să cedăm. Robu declină ideea – ba candidează, ba nu mai vrea. Nu e bătut în cuie nimic. Primul lucru este ca ei să se hotărască. Eu aş merge chiar şi până la nivel de oraşe, deocamdată să se realizeze protocolul la nivel naţional”, a explicat mecanismul Titu Bojin. Acesta spune că situaţia este destul de delicată, având în vedere că PSD nu exclude o discuţie cu PNŢCD. „Lucrurile au mers bine în coaliţie, ar fi păcat să excludem o discuţie cu PNŢCD sau cu un candidat independent”, a declarat Bojin.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, nu pare prea încântat de ideea unei coaliţii, spunând că fiecare partid ar trebui să se prezinte cu propriul candidat pentru alegerile locale. Robu admite totuşi că, în cazul în care o astfel de decizie va luată la nivel naţional, se va conforma. „Cel puţin la alegerile locale, fiecare partid ar trebui să se prezinte cu propriul candidat, pentru a-şi cunoaşte mai exact susţinerea electorală. Asta este părerea mea personală. Dacă la nivel naţonal va fi luată această decizie, va trebui să o punem în aplicare, pentru că suntem un partid şi trebuie să acţionăm ca nişte profesionişti”, a explicat Robu. Senatorul liberal a exclus însă orice alianţă în afară de cea cu PSD, pentru alegerile din 2012.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

17 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

54 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago