Categories: Sănătate

Comasare intre spitale, cu reducere de posturi

Administraţia locală ia în calcul comasarea a două mari unităţi medicale: Spitalul Municipal şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”.

Principalele avantaje sunt, conform proiectului de hotărâre de consiliu local, o mai bună finanţare din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, prin creşterea tarifului pe caz ponderat, şi reducerea cheltuielilor administrative şi funcţionale. În acest caz, administraţia vede şi o reducere a numărului de angajaţi, la personalul TESA. În cazul comasării celor două unităţi, sindicatele nu au niciun cuvânt de spus privind reducerea de personal, pentru că numărul de angajaţi urmează să fie normat după numărul de paturi care rezultă prin comasare.

În cazul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, primăria vrea să îi păstreze personalitatea juridică şi să nu-l cuprindă în programul de comasare cu alte unităţi sanitare. Conform proiectului de hotărâre, Spitalul „Victor Babeş” face parte din reţeaua naţională de control şi supraveghere, precum şi de tratament a bolilor infecţioase prioritare cu potenţial epidemic major: HIV/SIDA, tuberculoză, gripă, hepatite virale, dizenterie, salmoneloze, rujeolă, scarlatină, varicelă etc. În plus, unitatea este şi centru regional de luptă anti-SIDA, asigurând monitorizarea pacienţilor infectaţi cu HIV din Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, este şi centru judeţean de supraveghere şi control al tuberculozei şi beneficiază de finanţare cu fonduri structurale pentru reabilitarea ambulatoriului. O greutate care atârnă foarte greu în balanţa acestei decizii este faptul că, la sfârşitul anului trecut, spitalul avea datorii de 244.000 de lei cu termen de plată depăşit.

Share
Published by
Artemia Simeria
Tags: comasare

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

7 minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

O oră ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

12 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

15 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

16 ore ago