Categories: Afaceri

Controlul la Politia de Frontiera Timis s-a incheiat

Şeful şi adjunctul Inspectoratului Județean al Poliţiei de Frontieră Timiş vor fi reevaluaţi de superiorii lor din cadrul IGPF. Patru ofiţeri cu funcţii de conducere au fost eliberaţi din funcţii, la cerere, alţi 12 lucrători vor fi reevaluaţi, iar în cazul altor opt ofiţeri cu funcţii de conducere s-au dispus anchete interne.

„IGPF a continuat activitatea de evaluare a structurilor subordonate, fapt pentru care, în perioada 12-21 martie, ofiţerii Serviciului Control şi ofiţeri specialişti pe diferite linii de muncă din cadrul IGPF au verificat modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş şi Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Deta şi Cruceni. Totodată, a fost verificată activitatea conducerii celor patru structuri desfăşurată în perioada 2010-2011”, a declarat Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF. Deficienţe în activitatea managerială, neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu – acestea sunt principalele nereguli descoperite de controlori. „Au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş şi sectoarelor din subordine, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare”, a mai spus Bădilă.
Din acest motiv, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere din IJPF Timiş, şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei din IJPF Timiş, şeful Sectorului PF Moraviţa, adjunctul şefului SPF Moraviţa, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, adjunctul şefului SPF Deta, şeful SPF Cruceni şi un ofiţer specialist din cadrul SPF Cruceni.
Totodată, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere, la cerere, a şase ofiţeri: şeful IJPF Timiş, adjunctul şefului de inspectorat, şeful Sectorului P.F. Moraviţa, adjunctul şefului SPF Moraviţa, şeful PTF Moraviţa şi şeful Biroului S.C.T.F. din IJPF Timiş. De asemenea, şefului SPF Deta i-au încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie.
Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, adjunctul său, alţi zece ofiţeri şi un agent, din cadrul IJPF Timiş, SPF Deta, Cruceni şi Sânnicolau Mare, au fost atenţionaţi cu privire la modul de îndeplinire al atribuţiilor de serviciu, urmând ca activitatea acestora să fie reevaluată.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

8 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

30 de minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

32 de minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago