Categories: OpiniiZâmbete amare

Sorin Grindeanu, bun pentru timisoreni, prost pentru partid

Fapt: Sorin Grindeanu a fost suspendat pentru patru luni din funcţia de preşedinte al PSD Timişoara, fiind făcută şi propunerea, către un un for superior, de suspendare pe aceeaşi perioadă şi din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş.

Fapt: scorul împotriva lui Grindeanu a fost relaxant, 14 membri ai Biroului Permanent votând împotriva lui, iar cinci membri i-au luat apărarea.

Fapt: printre cei care i-au luat apărarea se numără oameni care au afaceri cu primăria. Oficial, nu s-a dat nicio explicaţie pentru această decizie. Lui Grindeanu i-a fost însă imputată activitatea sau, mai bine zis, inactivitatea de la partid. Mai puţin vocal i s-a imputat că a încercat să dinamiteze alianţa cu PNL la nivel local prin propunerea, făcută cu gura lui Victor Ponta, de susţinere de către USL a candidaturii lui Gheorghe Ciuhandu la primărie. O soluţie facilă pentru alianţă, care ar fi conservat astfel şi fotoliul de viceprimar pentru Grindeanu. La ieşirea din şedinţă, Grindeanu a afirmat că „USL s-a înfiinţat pentru a lupta împotriva caracatiţei portocalii – PD-L, mai ales în Timiş”, disputele interne nefăcând bine acestei lupte.

Întrebare: care o fi mafia portocalie la care face referire Grindeanu? Altă întrebare: din această mafie face parte un deputat PD-L, prieten bun al viceprimarului, fost (sau şi actual?) asociat al lui Grindeanu într-o afacere cu rezonanţe vamale? Ultima întrebare: sau avem de-a face cu mafioţi buni şi mafioţi răi?

Fapt: preşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin, i se tot impută, inclusiv din partea lui Victor Ponta, faptul că ocupă o funcţie la stat (director la Apele Române Banat).

Fapt: în timpul şedinţei de luni, Bojin a cerut un vot, afirmând că demisionează de la Ape dacă biroul votează acest lucru. Nimeni n-a votat.

Fapt: Sorin Grindeanu nu a solicitat un vot de susţinere la primărie, chiar dacă a primit vot de blam în partid. Probabil, numai din fotoliul de viceprimar se poate bate cu „mafia portocalie”? Altfel, PSD Timiş livrează timişorenilor ca bun de viceprimar un om care e considerat incompetent pentru partid. O situaţie mai mult decât ipocrită. Vorba perversului de pe Târgu Ocna: „ori e bun Grindeanu şi la partid şi la primărie, ori nu mai e bun deloc”.

P.S. Printre cei mai duri acuzatori ai lui Grindeanu a fost, în şedinţa de luni, primarul Lugojului, Francisc Boldea, singurul edil PSD de muncipiu în Timiş din ultimii 20 de ani. Înseamnă acest lucru ceva?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

O oră ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

3 ore ago