„Centrul de Pregatire Tineret” din Bastion ar putea costa scump CJT

Afacerea-paravan de la Bastion, unde clubul Zambara funcţionează sub eticheta „Centru Pregătire Tineret”, a ajuns în atenţia consilierilor judeţeni. Marius Cârceie (foto), secretarul Comisiei pentru administraţie publică locală din CJT, a cerut rapoarte complete cu firmele care şi-au prelungit contractele în Bastionul Theresia. Nerespectarea prevederilor acestora ar putea avea consecinţe grave.


Conform proiectului european de reabilitare a bastionului de la Timişoara, timp de cinci ani, firmele care îşi desfăşoară aici activitatea trebuie să aibă activităţi exclusiv culturale. „Am solicitat un raport complet cu activităţile firmelor care şi-au prelungit contractul la bastion. Există informaţii despre anumite activităţi din bastion care nu sunt tocmai în regulă. Este vorba despre situaţia centrului pentru tineret. Aştept un răspuns din partea executivului judeţean. După aceea putem lua o hotărâre”, a spus Marius Cârceie. Consilierul judeţean susţine că suma de aproape 7.000 de euro, care reprezintă chiria lunară, cu tot cu TVA, pe care o plăteşte Zambara către CJ Timiş nu ar însemna nimic în raport cu pierderile, dacă banii pentru reabilitarea bastionului ar trebui returnaţi. Reabilitarea Bastionului Theresia a costat 10 milioane de euro. „Dacă nu se respectă destinaţia spaţiului, există posibilitatea să-l excludem din acel spaţiu sau să-l obligăm să respecte destinaţia dată şi semnată în contractul de închiriere. Putem pierde finanţarea europeană pentru reabilitarea bastionului. Pierderea ar fi enormă, dacă am fi nevoiţi să dăm banii înapoi. Chiria pe care ne-o plătesc ei nu se poate compara cu o asemenea pierdere”, explică Cârceie. Ultima oară când a vorbit despre Zambara, preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost extrem de jovial. „Este doar centru de pregătire pentru tineret. Eu nu mai sunt tânăr, eu nu mă pregătesc la un centru de pregătire, eu sunt deja bunic”, a glumit Ostaficiuc. Clubul Zambara, care funcţionează în Bastion drept centru de pregătire pentru tineret, aparţine omului de afaceri Dorin Epure.

Share
Published by
Mihai Oancea
Tags: bastion

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago