Categories: SportUltima ora

Neinvinsi, dar tot pe locul al doilea!

Poli îşi păstrează recordul de invincibilitate din acest sezon, dar a ratat ocazia de a trece în faţa Oţelului. Derby-ul cu Steaua s-a încheiat indecis, după un meci plin de tensiune, precedat de declaraţii războinice din partea oaspeţilor. Nu au lipsit ocaziile de ambele părţi, dar timişorenilor le-a lipsit enorm Zicu, omul care a făcut diferenţa în multe meciuri.

 

Nu s-a mai văzut demult în Liga I un stadion atât de plin cum a fost cel de la Timişoara, la partida Poli – Steaua. Tribunele au fost umplute până la refuz cu o oră înainte de începerea meciului, lucru deloc de mirare, având în vedere că biletele s-au terminat într-o zi şi jumătate de la punerea lor în vânzare. Cei care nu au avut norocul să prindă un tichet la preţ oficial – şi şi-au permis ulterior o gaură în buget – au putut achiziţiona unul cu doar câteva zeci de minute înaintea fluierului de start, de la bişniţarii care vindeau bilete în zona stadionului. Din cauza înghesuielii de la porţi, oficialii clubului timişorean au renunţat la sistemul cu turnicheţi. Decizia a atras imediat speculaţii potrivit cărora Poli ar putea pierde partida cu 0 – 3, la masa verde. „Dacă Jandarmeria consideră că sistemul de acces cu turnicheţi nu este în regulă, poate decide chiar ca meciul să se joace fără spectatori! Analiza comisiilor ligii se face pe baza înregistrărilor video de la stadion. Clubul organizator poate fi sancţionat, darn u cred că se poate ajunge la o decizie de 0-3”, a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, citat de sport.ro.
Poli a început în formula Pantilimon, Helder, Ghionea, Cisovsky, Sepsi, Curtean, Burcă, Alexa, Rocha, Nikolic şi Magera. Goga nu a fost trecut nici măcar pe lista de rezerve, din cauza unei accidentări, iar Zicu a fost suspendat pentru acest meci. Surpriza lui Dusan Uhrin s-a numit Rafael Rocha, aflat în premieră în primul „11” al lui Poli. Prima repriză s-a încheiat cu scor alb, singura ocazie notabilă putând fi trecută în dreptul lui Nicoliţă, care a profitat de o eroare a apărării alb-violete, dar a şutat prost din faţa porţii lui Pantilimon. În rest, tensiune atât în tribune, cât şi pe teren, jocul fiind presărat cu o mulţime de faulturi de ambele părţi. Repriza a doua a început în nota de dominare clară a steliştilor, însă meciul s-a echilibrat repede, după ce, în minutul 55, Rocha a tras puţin peste poarta apărată de Tătăruşanu. Nikolic a scăpat apoi singur cu goalkeeper-ul oaspeţilor şi i-a pasat lui Alexa, care nu a reuşit să bage mingea în poartă. Timişorenii au reclamat şi o lovitură de pedeapsă, după ce Alex Curtean a acuzat o intrare dură a lui Iliev, însă Balaj nu a fost de acord. Cu un sfert de oră înainte de final, Surdu a fost blocat de Pantilimon într-o fază de unu la unu. Portarul timişorean a respins de pe linia porţii, în minutul 88, cu un reflex de clasă, şutul lui Nicoliţă din zece metri. S-a încheiat 0-0, iar Poli rămâne tot pe poziţia a doua şi simte în spate apropierea Vasluiului, care joacă din ce în ce mai bine.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago