Primaria Timisoara admite ca e culpabila in dosarul Heaven

După ce DNA a început să ancheteze afacerea Heaven, prin care Primăria Timişoara percepea o chirie pentru un teren mult mai mic decât cel utilizat de clubul de fiţe, municipalitatea solicită acum banii pentru toată suprafaţa.

În toamna anului trecut, DNA Timişoara a demarat o anchetă în afacerea Heaven, fiind puşi sub acuzare mai mulţi angajaţi ai Primăriei Timişoara, printre care şi şeful Direcţiei Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Printre cei care au trecut pragul DNA s-au numărat şi alte personaje importante din cadrul municipalităţii, printre care viceprimarul Adrian Orza şi secretarul Ioan Cojocari. DNA acuză municipalitatea că a perceput de la firma Elaine, cea care susţine clubul de fiţe Heaven, o chirie pentru o suprafaţă de doar 3.200 mp, în timp ce chiriaşul foloseşte un teren mai mare de 15.000 mp, adică peste 1,5 hectare. Contractul a expirat în 2009, de atunci fiind prelungit fără hotărâri ale consiliului local. Pentru cei 3.200 mp, clubul Heaven, patronat de fostul miliţian Dorin Epure, plăteşte o chirie ridicolă: doar 3.680 de lei pe lună.

Litigiu la mişto?

După ce DNA a intrat pe firul acestei afaceri, primăria a încercat să obţină o chirie pentru întregul teren folosit de firma Elaine. Este vorba de 8.000 de lei pe lună, sumă pe care fostul miliţian transformat în om de afaceri refuză să o achite. Astfel că între cele două părţi, primărie şi Heaven, s-a iscat un litigiu. Dacă acesta este doar de suprafaţă, e o altă discuţie. „La Heaven, contractul vechi era pentru o suprafaţă de 3.200 mp, pentru care se plătea o chirie de 3.680 lei/lună, contract care acum e expirat. Contractul nou încă nu este încheiat, pentru că există un litigiu cu primăria. PMT cere o chirie puţin peste 8.000 de lei/lună, pentru toată suprafaţa pe care o ocupă, dar firma refuză să plătească mai mult de 3.680 de lei”, ne-a declarat o sursă din municipalitate. Aceeaşi sursă afirmă că este în curs o procedură de conciliere, pentru plata diferenţei dintre valoarea chiriei pentru terenul stipulat în contract şi terenul ocupat în mod real în toată perioada care a trecut.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

4 minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

2 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

23 de ore ago