Categories: Social

Carnea adusa din Serbia, controlata in Vama Moravita

Toate transporturile de carne şi de produse din carne din Serbia sunt verificate în laboratoarele din Vama Moraviţa, dar controale se fac şi pe drumurile publice din judeţ, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş.

„Chiar cu două zile înainte de acest incident, în 14 iunie, la solicitarea DSVSA Timiş s-a creat Centrul de combatere a bolilor animalelor, prin ordin al prefectului, care a fost transmis şi Poliţiei de Frontieră Timiş. Noi am făcut această solicitare pentru verificarea respectării legislaţiei privind transoprtul animalelor vii şi a produselor din cane, dar şi pentru a preveni furtul de animale”, a declarat Adrian Popa. În laboratorul sanitar-veterinar din Vama Moraviţa, medicii veterinari au program non-stop de control al transporturilor de carne şi animale ce vin din ţara vecină. „Boala este tratabilă, dar ea trebuie anunţată imediat medicului veterinar, animalele trebuie să fie izolate şi să nu existe contact cu alte animale sau cu persoane. De asemenea, populaţia trebuie să ştie că nu trebuie să cumpere şi să consume carne de pe piaţa neagră, din locuri neautorizate, ci doar din halele autorizate sanitar-veterinar”, a precizat directorul DSV.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

31 de minute ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

3 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

3 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

3 ore ago

Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara

Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea…

3 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

5 ore ago