Toate transporturile de carne şi de produse din carne din Serbia sunt verificate în laboratoarele din Vama Moraviţa, dar controale se fac şi pe drumurile publice din judeţ, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş.
„Chiar cu două zile înainte de acest incident, în 14 iunie, la solicitarea DSVSA Timiş s-a creat Centrul de combatere a bolilor animalelor, prin ordin al prefectului, care a fost transmis şi Poliţiei de Frontieră Timiş. Noi am făcut această solicitare pentru verificarea respectării legislaţiei privind transoprtul animalelor vii şi a produselor din cane, dar şi pentru a preveni furtul de animale”, a declarat Adrian Popa. În laboratorul sanitar-veterinar din Vama Moraviţa, medicii veterinari au program non-stop de control al transporturilor de carne şi animale ce vin din ţara vecină. „Boala este tratabilă, dar ea trebuie anunţată imediat medicului veterinar, animalele trebuie să fie izolate şi să nu existe contact cu alte animale sau cu persoane. De asemenea, populaţia trebuie să ştie că nu trebuie să cumpere şi să consume carne de pe piaţa neagră, din locuri neautorizate, ci doar din halele autorizate sanitar-veterinar”, a precizat directorul DSV.
Comentarii prin facebook