Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”, spune că cei care sacrifică porcul trebuie să verifice carnea printr-un examen trichineloscopic realizat la medicul veterinar. „Dacă după două – trei zile de la consumul de carne prezentăm semnele unei toxiinfecții alimentare, trebuie să ne prezentăm de urgență la medic. Acesta…
Beculetele de pom si carnea de sarmale, luate la verificat de inspectorii OPC
Instalațiile de iluminat, ciocolata, cozonacii, preparatele din carne și jucăriile – toate sunt controlate, în această perioadă, de inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș. Au apărut deja și primele amenzi.
Din ce in ce mai putini timiseni taie porcul in curte, dar aproape toti testeaza carnea
Numărul celor care deţin animale în gospodăriile proprii pe care le sacrifică şi cer apoi testarea cărnii a crescut semnificativ în ultimii ani. În acest moment, aproape integral, carnea sacrificată acasă este testată în laboratoare pentru existenţa trichinelozei.
Se apropie Pastele: Atentie de unde cumparati carne si produse specifice
Sărbătorile de Paști se apropie, iar reprezentanții Direcției Santiar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au început să pregătească punctele de sacrificare a mieilor. Pentru a fi siguri că nu vor apărea probleme, operatorii economici sunt instruiți asupra regulilor pe care trebuie să respecte dacă vor să vândă alimente specifice acestei perioade.
Eugenii, crenvursti, ciocolata: Colegiul Ungureanu cumpara mancare pana la vara
20 kilograme de cremă de ciocolată, peste o tonă de carne de pui și cam tot atâtea mezeluri, dar și mii de melcișori cu nucă sau vanilie. Toate figurează pe „lista de cumpărături” a Colegiului Ungureanu și sunt destinate cantinei unității de învățământ. Mâncarea trebuie să ajungă până la vacanța mare.
Miei vii, doar intr-o singura piata, carne de miel, in toate celelalte
Timișorenii care vor să cumpere carne de miel pentru masa de Paște au de ales între piețe și supermarketuri. În acest an, la Timișoara, mieii vii se vor vinde doar în Badea Cârțan, însă carnea de miel va putea fi găsită și în celelalte piețe din oraș.
Armas, audiat la DNA pentru ca a dat carne de vita drept spaga la judecatori
Iosif Armaș, fost deputat PSD și fost finanțator al echipei Poli AEK Timișoara, dă cu subsemnatul la DNA. El a fost citat la audieri în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă. Șpaga ar fi constat în câteva mii de lei și niște… carne de vită!
Sarmalele de Craciun i-au cam ars la buzunare pe romani
Carnea şi preparatele din carne de porc au devenit, pentru o bună parte din români, un adevărat lux de sărbători. Prețurile au crescut cu aproape 25% față de anul trecut, iar mulţi timişoreni au spus că, în 2012, vor avea mai puţine produse pe masa de Crăciun.
Laptele, tot mai aproape sa devina un lux pentru romani
Iarna se anunță foarte grea pentru buzunarele românilor. Lactatele și produsele din carne se vor scumpi și ele până la finele anului. Seceta puternică a avut ca efect o producție slabă, ridicând astfel costurile de producţie şi preţurile materiilor prime.
Carnea injectata, pericolul din farfurie
Carnea din galantarele românilor este nesănătoasă! Specialiștii spun că, practic, nu mâncăm carne, ci o mixtură periculoasă de apă și chimicale, care ne afectează pe termen lung. Pentru a evita problemele, ar trebui să fim mult mai atenți la etichete și să evităm produsele pe care scrie „carne injectată”.
Carnea adusa din Serbia, controlata in Vama Moravita
Toate transporturile de carne şi de produse din carne din Serbia sunt verificate în laboratoarele din Vama Moraviţa, dar controale se fac şi pe drumurile publice din judeţ, a declarat dr. vet. Adrian Popa, director general al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş.
Bijuterii din fleici, dupa modelul Lady Gaga!
Adrian Haiduc va prezenta, vineri noaptea, în Bucureşti, o colecţie de bijuterii din carne, „BCarnal”. Copane de pui, aripioare, ciosvârte din porc şi vită vor deveni accesorii fashion, înşirate ca mărgelele în coliere şi atârnate pe post de cercei.
Pericolul din galantare, in vizorul OPC
Carne şi mezeluri expirate, produse alterate, fără etichete sau preţuri. Asta au găsit inspectorii OPC care au verificat, marţi, magazine alimentare unde se comercializează şi produse din carne, în zona Pieţei Iosefin.
Carne de piton, in superoferta la macelarie!
Vreți să vă impresionați musafirii cu o friptură cum n-au mai mâncat niciodată? Dacă vă permite buzunarul, puteți alege, pentru a vă exersa talentul în bucătărie, carnea de piton, de cangur, de zebră, de struț sau de urs.
Romanii mananca mai putina carne
Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna ianuarie 2011, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate, ca şi greutatea lor în carcasă, au scăzut la toate speciile.
„Pomana porcului”, cu trichineloza
Au mâncat carne de porc pe care nu au testat-o şi acum trag ponoasele. O familie din comuna Victor Vlad Delamarina s-a îmbolnăvit de trichineloză şi este internată la spitalul de boli infecţioase din Timişoara.
Cosul zilnic e mai sarac, dar nu in iaurt si snacksuri
Românii nu renunţă la iaurturi, la snacksuri şi la carne. Acestea sunt singurele categorii de alimente care au înregistrat o creştere a consumului în primele zece luni ale lui 2010, comparativ cu perioada similară din 2009.
Piețele și depozitele alimentare, luate la puricat
Ordine în piețele agroalimentare și pe rutele de transport de animale. O echipă de control mixtă verifică, zilnic, atât piețele, cât și intrările în municipii și orașe, pentru a se asigura că sacrificarea animalelor se face conform legii.