Categories: InvatamantUltima ora

Bac 2011 catastrofal: 31,8% promovabilitate in Timis!

Cel mai mic procent de elevi care au trecut examenul de bacalaureat, în ultimii 21 de ani! Vedeţi aici notele care vă interesează. La nivel naţional, doar aproximativ 45% din elevi au promovat bacalaureatul. Timișul se află în coada clasamentului, cu o promovabilitate de 31,8%.

Patru licee, toate din Timişoara, nu au nici măcar un singur elev care să fi luat Bacul. Este vorba de Grupul Şcolar „Tudor Tănăsescu”, Grupul Şcolar Industrial CFR, Grupul Şcolar Agricol „Iulian Drăcea” şi Liceul UMT. „Deşi la fiecare dintre aceste şcoli au terminat clasa a XII-a între 150 şi 300 de elevi, niciunul nu a promovat examenul de bacalaureat. Niciodată în ultimii 20 de ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, spune inspectorul şcolar general Marin Popescu. Chiar dacă, la alte şcoli, elevii au reuşit să ia note de trecere, mediile sunt incredibil de mici. „Această situaţie impune planuri de acţiune individuale pentru fiecare unitate. Nu ne mai putem juca cu viitorul copiilor. Este o chestiune pe care o vom analiza după finalizarea bacalaureatului. Urmează o săptămână de contestaţii. După 8 iulie, când se vor da şi rezultatele finale, vom evalua evoluţiile elevilor pe durata celor patru ani de studiu, la materiile care se cer la bacalaureat. Vom face inclusiv o analiză a resurselor umane”, a mai spus Popescu. În cursul dimineţii de duminică, după ce a văzut primele estimări, inspectorul şcolar general spera ca Timişul să ajungă undeva la o promovabilitate de măcar 30%.

Teoretic, rezultatele examenului de bacalaureat pot fi văzute pe http://bacalaureat.edu.ro, însă site-ul nu a fost funcţional 100% decât în cursul dimineţii de duminică.

UPDATE: Cea mai bună promovabilitate a fost înregistrată în Timişoara, la liceele „C.D. Loga”, „Moisil” şi „J.L. Calderon” – peste 90%. La alte patru licee, niciunul dintre elevi nu a luat notă de trecere. Anul trecut, în Timiş, 82% dintre elevii care au susţinut bacalaureatul au promovat examenul.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago