„Suntem aici pentru a doua oară într-o lună și jumătate, pentru a
protesta împotriva unui abuz al FRF, comis asupra lui Poli la comanda președintelui Mircea Sandu. Suntem aici pentru a ne exprima dragostea față de Poli. Arătăm lumii că Poli nu este un copil al nimănui, că este iubită de toată lumea în oraș. Cum își permite cineva să trateze cu o astfel de batjocură o echipa cum este Poli? Nu mai putem tolera o asemenea situație. Ceea ce i s-a întâmplat lui Poli se poate întâmpla oricărei echipe, câtă vreme în fruntea fotbalului românesc se află oameni care nu înțeleg ce este dreptatea”, a spus senatorul Nicolae Robu, rectorul Politehnicii.
Atac concentrat și concertat asupra Timișoarei – la asta este supus
din toate părțile, acum, orașul de pe Bega. Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul explică: la 125 de la primul meci de fotbal din România, jucat la Timișoara, Poli este trimisă în ligile inferioare, mitropolitul Nicolae Corneanu a rămas fără drept de semnătură, iar filarmonica este pe cale să rămână fără sediu.
Petrică Moise a stârnit ropote de aplauze, în momentul în care și-a început discursul spunând că bănățenii nu au fost niciodată iubiți în capitala țării. „Păcat, mare păcat! Dă-i omului să îndure, ca să afli cum îi este caracterul. Acum, în fața voastră, am înțeles acest lucru”, a spus Moise, căruia suporterii i-au scandat numele.
Viceprimarul Adrian Orza a vorbit, din balconul Operei, despre
ce înseamnă Poli pentru acest loc. Chiar dacă acest club, înființat în 1921, nu a avut performanțe notabile, jucătorii săi de legendă au făcut atmosferă întotdeauna pe „Dan Păltinișanu'”. Orza spune că, în România fotbalistică, performanțele fotbalistice se obțin prin compromisuri, iar asta Poli n-a făcut niciodată. „Chiar dacă nu vom cîștiga la TAS, noi am câștigat, pentru că reușisem să ne strângem în jurul unor principii, lucru care nu se mai întâmplă în România de azi. Poli suntem noi”, as conchis viceprimarul.
Câteva mii de suporteri s-au adunat, din nou, în Piața Victoriei, pentru a-și susține echipa favorită, aflată într-o situație fără precedent. Ocupantă a locului secund în ediția trecută de campionat, Poli nu știe nici acum, cu 10 zile înainte de începerea unei noi ediții a Ligii I, unde va juca. Fanii scandează lozinci împotriva președintelui FRF, Mircea Sandu, considerat principalul vinovat. Acestuia i se cere, din nou, demisia, suporterii afișând și un banner uriaș, care spune, negru pe alb, acest lucru.
Nici căldura năucitoare, nici avertizarea de furtună nu i-au putut ţine în case pe suporterii lui Poli. Sătui de nedreptăţile la care este supusă echipa lor preferată, au ieşit, din nou, în stradă. Acţiunea de luni seară are loc înainte cu câteva zile ca TAS să decidă soarta echipei alb-violete.
Cu steaguri şi fulare alb-violete, fanii s-au adunat la stadion, pentru a porni, din nou, într-un marş spre centrul oraşului. Nu e prima dată când fac asta, au deja „vechime” în acţiunile de protest, de pe vremea când echipa n-avea voie să joace în alb-violet şi fusese depunctată. În iunie, după ce s-a anunţat că Poli nu primeşte licenţa, au umplut Piaţa Operei. Acum s-au întors. Cu zece zile înainte de începerea Ligii I, echipa lor de suflet nu ştie încă în ce eşalon va juca. Totul depinde acum de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, la care Poli a apelat pentru a-şi căuta, din nou, dreptatea. Silvian Radosav, unul dintre liderii suporterilor alb-violeţi, explică de ce s-a ajuns, din nou, la proteste de stradă. „În primă fază, am primit licenţa, dar, deşi actul era public, mai mulţi oameni cu funcţii au spus că, de fapt, Poli n-o va primi. Declaraţiile sunt cel puţin ciudate, pentru că, totuşi, dosarele sunt secrete. Mircea Sandu iniţial a avut un discurs ponderat, cu apel la regulamente. Apoi a făcut tot ce a putut pentru a ne pune beţe în roate, astfel încât Poli să fie pusă în situaţia de a nu putea juca în preliminariile Ligii Campionilor. Acum, spune că are ceva personal cu Marian Iancu. Oricum, am avut cu toţii senzaţia că, indiferent ce ar fi cuprins dosarul de licenţă, Poli tot n-ar fi primit-o”, spune Radosav.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…