Categories: SportUltima ora

Cristea Opria, bisnitarul ajuns peste noapte impresar

Cristea Opria este un personaj apărut în peisajul fotbalistic acum aproape zece ani. Fotbalistic, acesta a apărut de nicăieri. Impresar al mai multor jucători de la Poli Timişoara, Opria a fost un bişniţar notoriu până în 1990.

Despre Cristea Opria se ştiu prea puţine, mai ales despre la îndelednicirile acestuia din perioada ceauşistă. Cert este că era unul dintre bişniţarii de la Hotelul Continental şi că trăia extrem de bine într-o perioadă în care românii îşi cumpărau pâinea pe bază de cartelă. Opria făcea bişniţă cu vecinii sârbi şi vindea românilor produse de lux pentru acele vremuri, precum blugii, casetofoanele sau diferite sortimente de dulciuri şi alimente din Serbia. A fost şi un împătimit jucător de poker. Considerat unul dintre cei mai buni jucători de poker, Opria a apucat să stea la masă, chiar dacă era un bişniţar care fenta legile de atunci, cu oameni importanţi din judeţ, toţi având funcţii respectabile în Partidul Comunist Român şi în administraţie.
După 1990 a deschis primul cazino din Timişoara, loc prin care s-au perindat cei mai cunoscuţi interlopi din acele vremuri, unul dintre ei fiind şi legendarul Mircea Veraxa, pe care Opria l-a salvat de la ani buni de puşcărie după un conflict al interlopului cu nişte gardieni. La începutul anilor 2000, şi-a dat seama că fotbalul poate aduce şi profit, astfel că, ajutat de Florin Iacob, care era deja impresar de mai mulţi ani, a intrat în culisele FRF, de unde a obţinut licenţa FIFA. Gabriel Torje este fotbalistul de care s-a ocupat cel mai mult şi pe care l-a cumpărat cu tot cu familie. Fotbalistul transferat la Udinese trăia alături de părinţii şi sora sa într-o singură cameră, până când a intervenit Opria, care le-a oferit acestora un apartament cu trei camere pe strada Clăbucet, în spatele cimitirului din Calea Şagului. Cristian Daminuţă, Cristian Scutaru sau Srdjan Luchin sunt alţi jucători aflaţi sub contract cu impresarul care ameninţă Poli cu executarea silită, în contul unei datorii de 600.000 de euro.
O necunoscută este şi educaţia impresarului, despre care nu se ştie exact ce liceu a absolvit, ci doar faptul că a terminat o facultate de management în Austria, fără să se ştie însă şi universitatea din care face parte acea facultate. (sursa foto: pokerpages.com)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago