FRF trimite la plimbare Primaria Timisoara

Federaţia Română de Fotbal dă cu flit Primăriei Timişoara, care a solicitat un punct de vedere asupra situaţiei lui Poli. Autorităţile sunt considerate „terţi” cărora nu le pot fi date detalii despre neacordarea licenţei pentru sezonul în curs. Asta, chiar dacă au băgat bani la greu în clubul alb-violet.

Echipa fanion a oraşului Timişoara a fost retrogradată în eşalonul secund, deşi în campionatul trecut a fost vicecampioana Ligii I. La această oră însă, nimeni nu ştie dacă Poli poate promova anul viitor. Răspunsul oficialilor FRF e ambiguu şi, practic, le spune edililor locali că n-au nicio calitate să se intereseze despre aceste aspecte. „În ceea ce priveşte dreptul de promovare, precum şi dreptul de a accede în cupele europene, aceste drepturi fac obiectul licenţierii cluburilor şi se evaluează pentru fiecare sezon competiţional în cadrul sistemului naţional de licenţiere a cluburilor”, au notat aceştia, în adresa trimisă municipalităţii. Viceprimarul Adrian Orza este consternat. „E o chestie la care nu m-am aşteptat. Mi se pare normal că am întrebat FRF aceste lucruri, dar răspunsul lor nu ne lămureşte. Nu avem siguranţa că nu se va întâmpla din nou anul viitor. Nu primim nicio asigurare. Cred că fotbalul românesc poate să moară liniştit, nimeni nu o să-i simtă lipsa. Eu voi fi la meciuri şi în liga secundă, dar atitudini de acestea dăunează”, spune Orza.
Iată răspunsul complet al Federaţiei Române de Fotbal. „1. Clubul SC FC Timişoara SA va activa în sezonul competiţional 2011-2012 în Liga a 2-a. 2. În ceea ce priveşte dreptul de promovare, precum şi dreptul de a accede în cupele europene, aceste drepturi fac obiectul licenţierii cluburilor şi se evaluează pentru fiecare sezon competiţional în cadrul sistemului naţional de licenţiere a cluburilor de către comisiile de licenţiere. 3. Cu privire la situaţia palmaresului, culorilor, denumirii clubului, precum şi a motivării Deciziei Comisiei de Apel a sistemului naţional de licenţiere a cluburilor, din documentele clubului FC Timişoara existente rezultă că nici Primăria Timişoara şi nici Consiliul Judeţean Timiş nu deţin calitatea de acţionari, astfel încât nu putem oferi aceste informaţii terţilor. În acest sens, vă rugăm să ne faceţi dovada calităţii de acţionar pentru a vă oferi mai multe detalii sau puteţi solicita documentele direct clubului SC FC Timişoara SA, acesta fiind în posesia Deciziei motivate a Comisiei de Apel”, scriu oficialii FRF.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

26 de minute ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

O oră ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

3 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

4 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

4 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

5 ore ago