Categories: Sport

Lajos si Altmayer nu au fost uitati de Cristi Borcea

După faptă, şi răsplată! Cristi Borcea a avut pe lista invitaţilor la nunta cu timişoreanca Alina Vidican peste 20 de timişoreni. Printre aceştia s-au numărat şi foştii arbitri timişoreni Sorin Altmayer şi Tiberiu Lajos, semn că „şeful haitei” nu şi-a uitat colaboratorii din rândul arbitrilor români.

În perioada în care au împărţit dreptate pe teren, cei doi arbitri au fost mereu consideraţi oameni de casă ai clubului din Bucureşti. Este de notorietate partida dintre Dinamo Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş, ultima pentru Tiberiu Lajos în Liga I, când acesta a făcut ce se putea – chiar şi mai mult – pentru ca Dinamo să nu piardă pe terenul „găzarilor”. Lajos şi-a făcut treaba ireproşabil, refuzându-le celor de la Gaz Metan trei lovituri de pedeapsă clare ca lumina zilei. Pentru ca tacâmul să fie complet, Lajos a trecut cu vederea o fază în urma căreia trebuia să elimine un dinamovist. „Nici nu mai contează cum se scuză Lajos. A văzut toată lumea ce a făcut. El nu este la prima prestaţie pro-Dinamo, iar acest lucru dă de gândit”, este declaraţia lui Gheorghe Constantin, şeful de atunci al CCA.
Nici Sorin Altmayer nu este străin de „haita” din Şoseaua Ştefan cel Mare. Acum opt ani, timişoreanul a fost delegat la jocul dintre Astra Ploieşti şi Dinamo, în semifinalele Cupei României. La finalul jocului în urma căruia Dinamo s-a calificat în finală, reprezentanţii echipei gazdă au contestat arbitrajul evident în favoarea „câinilor”. „Altmayer a demonstrat clar că este dinamovist”, a declarat Florin Marin, antrenorul de atunci al ploieştenilor, la finalul jocului.
La acel joc, Altmayer a avut şi un ajutor în persoana lui Ioan Mureşan (tuşierul surprins în urmă cu mai mulţi ani în timp ce încărca autobuzul lui Dinamo cu mai multe baxuri de vin), actualul şef al „fluieraşilor” din judeţul Timiş, cunoscut şi el pentru frenezia cu care ţine cu Dinamo Bucureşti. Supărat pe prestaţia celor doi timişoreni a fost şi patronul prhovenilor, Ioan Nicolae, care a declarat: „Altmayer si Mureşan parcă au fost drogaţi, au fluierat într-o singură direcţie”! Acelaşi tandem Altmayer – Mureşan a mai fost protagonistul unui joc de pomină în 2005. După acelaşi scenariu, cu Dinamo fără şanse la titlu, în semifinalele cupei, de această dată cu FC Naţional, cei doi au avut o prestaţie jalnică. De fiecare dată, Altmayer a fost scos de CCA de pe lista FIFA.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago