Categories: SocialUltima ora

„Let’s Do It, Romania!”, aproape de start

Ediţia a doua a campaniei „Let’s Do It, Romania!” începe sâmbătă, la ora 9. Până atunci, trebuie puse la punct ultimele detalii, pentru ca toţi voluntarii să ştie exact care sunt zonele care le-au fost alocate.

Sâmbătă, de la ora 9, echipele de voluntari se vor întâlni cu coordonatorii locali ai campaniei „Let’s Do It, Romania!”, înainte de a pleca la curăţenie. Locurile de întâlnire sunt, în majoritatea cazurilor, în faţa primăriilor din Timiş. În Lugoj, plecarea se face de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în Timişoara locul de întâlnire este la Iulius Mall, la scara rulantă, unde, în intervalul 9 -10.30, voluntarii vor fi grupaţi şi direcţionaţi către zonele care trebuie curăţate.
În cazul celor care au fost deja repartizaţi la Pădurea Verde, locul de întâlnire este în faţă la Grădina Zoologică. Vineri, timişorenii care au echipe formate şi vor să ştie exact ce zonă vor curăţa sâmbătă sunt aşteptaţi la Universitatea de Vest, în A01, între orele 11 şi 20. Organizatorii le reamintesc voluntarilor că, la acţiunea de sâmbătă, trebuie să aibă încălţăminte adecvată, pantaloni lungi şi mănuşi, dar nu dintre cele de unică folosinţă. Pentru ca totul să meargă cel puţin la fel de bine ca la acţiunea de anul trecur, este neapărată nevoie şi de multă voie bună.
Anul trecut, peste 220.000 de voluntari din 41 de judeţe au strâns mai bine de 550.000 de saci de deşeuri. În acest an, “Let’s do it, România!” îşi propune să mobilizeze 500.000 de voluntari. O premieră a amplei campanii de ecologizare o constituie noul sistem de cartare, bazat pe zone de cartare, de aproximativ 3×3 km fiecare. Sistemul permite calcularea procentajului cartat din fiecare judeţ, dar şi alocarea resurselor în zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deşeurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curăţenie. Viitoarea hartă a deşeurilor va sta la baza Registrului Naţional al Deşeurilor, gândit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din România.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc dezbaterea „35 ani de libertate sau 35 ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie”

Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…

2 ore ago

Colterm întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde în mai multe zone din oraş

Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…

3 ore ago

Ciocnirea giganților: accident cu tramvaie! Două persoane au fost transportate la spital

Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…

3 ore ago

Catălin Drulă, atac dur la liderii PSD în scandalul Nordis: “Așa arată banditismul de stat”

Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…

3 ore ago

PNL Timiş a pierdut şi „războiul consilierilor” din Sânnicolau Mare. Cei şase consilieri excluşi din PNL au fost validaţi în instanţă

Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…

4 ore ago

Cosmin Şandru, despre Marcel Ciolacu: “Este un real pericol pentru țară, pentru siguranța națională”

Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…

5 ore ago