Categories: SocialUltima ora

Halucinant: o fetita a murit de dorul mamei!

Nu avea decât 12 ani și n-a putut înțelege de ce a fost părăsită de mama ei. Monica Cismaș a murit într-un spital, sub ochii medicilor și asistentelor, după ce a fost ținută în viață doar de aparate, timp de mai multe luni. Mama, cea care ar fi trebuit să aibă grijă de ea, încearcă acum să-și găsească scuze.

Monica Cismaș a fost părăsită de mama ei acum un an, fiind lăsată, cel puțin teoretic, în grija bunicii, la Teremia Mare. Fetița n-a înțeles de ce a fost despărțită de cea care-i dăduse viață și despre care i s-a spus că a plecat la muncă în străinătate. A început să refuze și s-a topit efectiv pe picioare, spre oroarea vecinilor. “Fata nu se ţinea pe picioare şi nu vorbea. Eu am încercat să-i dau de mâncare”, le-a spus bătrâna oamenilor. Aceștia au și anunțat, de alfel, Protecția Copilului. Copila a fost internată, anul trecut, la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, unde a stat vreme de șase luni. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Judeţean din Arad, pentru că de acolo era mama ei. Acesta a vizitat-o ultima dată în luna aprilie. Monica avea numai zece kilograme și a fost ținută în viață doar cu ajutorul aparatelor. Abandonată de familie, a ajuns în grija serviciului de asistenţă socială al spitalului. Vineri, organismul fetiţei a cedat.
“Nu vreau să intru în detalii de ordin psihologic, despre ce a declanşat starea aceasta. Fetiţa a fost adusă la noi cu o anorexie severă, care în final a fost cauza decesului. Între timp, pe fondul depresiei emoţionale, s-a instalat şi o depresie respiratorie. Nu mai era capabilă să respire spontan. În lunile cât a stat la noi, intubată, cu perfuzii şi hrănită prin gastrostomă, organismul ei şi-a epuizat toate resursele”, spune dr. Bogdan Totolici, directorul Spitalului Judeţean Arad.
Asistenţii sociali arădeni au căutat, luni de zile, familia copilei, dar nu au dat de nimeni. Singurul care a răspuns în vreun fel solicitărilor acestora a fost soțul legitim al mamei Monicăi. Bărbatul, care nu este tatăl fetiței, trăiește în Italia și s-a oferit să trimită bani pentru medicamente sau scutece. “Am fost sesizaţi în momentul în care mama ei a dispărut şi nu a mai venit pe la spital,. Am încercat zadarnic să-i găsim familia, însă în Fîntânele, localitatea unde figurează că ar avea domiciliul, nici primăria, nici poliţia, nici măcar rudele nu ştiau nimic de ea, de ani buni”, povesteşte Siminica Dragomir, asistent social. “Fetița avea nevoie de terapie psihologică la începutul declanşării depresiei, când a fost părăsită de mamă. La noi a fost consiliată de o voluntară din partea unei fundaţii, însă deja era prea târziu. Mă îndoiesc că, intubată şi în starea de slăbire în care era, a ascultat ceva. De vorbit, nu mai vorbea”, a mai spus Dragomir.
Cristina Negrea, mama fetiței, nu e la muncă în străinătate, așa cum s-a crezut inițial. Poliţiştii din Sânnicolau Mare fac lumină în acest caz. Femeia a fost prinsă la furat fier vechi şi cabluri de cupru, anul trecut, împreună cu un nepot. I s-a făcut dosar penal şi a fost trimisă în judecată. Anul acesta s-a mutat în Nerău, sat aparţinător de Teremia Mare, împreună cu concubinul ei. “Al meu nu mă lăsa să o văd. M-au ameninţat şi el, şi familia lui să nu mă duc, că au să-mi facă rău”, a încercat femeia să-și explice atitudinea nepăsătoare. (sursa foto: deviantart.com)

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

17 minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

18 minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

2 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

23 de ore ago