Categories: Sport

Ioan Muresan, seful arbitrilor timiseni, retinut si el de DNA

Arbitrajul timişean este în concordanţă cu cel naţional. Ioan Mureşan, şeful arbitrajului din judeţul Timiş, este un personaj controversat încă din perioada în care activa ca tuşier la jocurile din primul eşalon fotbalistic. La fel ca şi superiorii săi de la Bucureşti, Mureşan a făcut cunoştinţă cu cătuşele, la începutul acestui an.

Ioan Mureşan a fost reţinut de DNA pentru că, în calitate de angajat al Gărzii Financiare, ar fi şantajat o firmă în detrimentul alteia. Cu imaginea serios pătată în urma acestui episod, Ioan Mureşan a rămas totuşi în fruntea arbitrajului timişean, ca preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri. De numele lui se leagă însă o întâmplare incredibilă, petrecută în urmă cu mai bine de zece ani, în perioada în care acesta era angajat la Garda Financiar, dar activa şi ca arbitru în primul eşalon. Mureşan a fost surprins în timp ce încărca autocarul lui Dinamo Bucureşti cu mai multe navete cu vin. Drumul era extrem de simplu pentru fostul tuşier. Acesta, la ordinul lui Ionel Olari, fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, dar şi un înverşunat suporter dinamovist, a parcat o maşină a Gărzii Financiare din care a descărcat vinul cu pricina, pentru a-l urca în autocarul „câinilor”. Era o perioadă bună pentru Dinamo Bucureşti, un club care a beneficiat de arbitraje demne pentru câştigarea unor trofee, chiar dacă jocul lăsa de dorit. Totul stătea în arbitraje, la fel ca şi în prezent. Ioan Mureşan a fost considerat mereu unul dintre oamenii de casă ai clubului mult hulit în tot Banatul, de numele lui fiind legate multe reclamaţii ale unor conducători de club care l-au acuzat mereu că „lătra” pe terenul de joc în funcţie de interesul clubului fost departamental. Acţiunea „aprovizionarea autocarului dinamovist cu vin” nu i-a impresionat pe mai-marii fotbalului mioritic. Nici pe Mircea Sandu, nici pe Dumitru Dragomiri, cei doi „grei” din fotbalul mioritic care au gestionat o întrecere sportivă marcată de infracţionalitate în rândul reprezentanţilor echipelor de fotbal sau al arbitrilor. Gestul slugarnic al lui Mureşan nu a contat nici în condiţiile în care acesta deţinea, la vremea respectivă, ecuson FIFA.
Ioan Mureşan este, în prezent, mahărul arbitrajului timişean. Despre rezultate nu prea putem vorbi, judeţul Timiş trăind doar din amintiri în ceea ce priveşte prezenţa arbitrilor timişeni în primul eşalon. Marian Petru Gaşpar este singurul arbitru din Timiş care face parte din Lotul Naţional al Ligii I de fotbal, încă şase făcându-şi veacul la nivelul eşalonului secund. (sursa foto: tolo.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago