Categories: SocialUltima ora

DD presedinte: muta capitala si readuce Poli in prima liga!/FOTO+VIDEO

E violet, gălăgios, elimină ciocoii și mută capitala la Timișoara. E Partidul Popular – Dan Diaconescu, lansat oficial sâmbătă, în orașul de pe Bega. Cu tot cu Dan Diaconescu, care a descins dintr-un Lincoln Navigator cu numere americane. Totul, spre extazul câtorva sute de oameni, intrați în fibrilație în momentul în care DD a pus piciorul pe trotuar timișorean.

Ora oficială anunțată – 13. Dan Diaconescu întârzie. Sunt în toi pregătirile. Un câine doarme, făcut covrig pe trotuar, printre picioarele unor pensionare emoționate. Un băiețel în costum popular ține în mâini, ezitant, un colac împletit, în care sunt înfipte floricele mov. Pe undeva trebuie să fie și sarea. Agenții de pază se relaxează. Peste tot, mov, culoarea oficială a Partidului Popular. E chiar și o familie mov – mama, tata și copilul. Pe scările filarmonicii, un domn cu cămașă roșie, cravată și eșarfă mov îi invită pe simpatizanți la sediu, pentru adeziuni. Dacă n-au timp, nu-i bai, pot semna și la fața locului. Unii își caută pixurile.
În sfârșit, agitația atinge cote maxime. Se formează un coridor flancat de agenți de pază, comitetul de întâmpinare se așază frumos la marginea trotuarului. Vine DD! Vedeta TV coboară dintr-un Lincoln Navigator cu numere de Florida și e înconjurat instant de simpatizanții extaziați. Grămada înaintează greu spre intrarea în fostul cinematograf, Dan Diaconescu semnează poze și baloane, lumea se înghesuie să-l atingă, de parcă ar fi Mesia.
Conferința județeană a PP-DD începe cu intonarea imnului național, în timpul căruia dă bine să-ți ții mâna în dreptul inimii. Publicul e în delir. “Diaconescu președinte! Diaconescu președinte!”, aplauze. O oră și jumătate au avut de așteptat fanii până să-l audă pe idolul lor. Între timp au vorbit o mulțime de șefi și șefuleți de organizații. De succes maxim și aplauze frenetice s-au bucurat Florin Condurățeanu și Sorin Ovidiu Bălan, doi stâlpi de bază ai OTV, parteneri de dezbateri noctambulice ai lui DD.
Peste un an, Dan Diaconescu va fi președinte. Își va sărbători victoria indubitabilă la Timișoara, orașul în care viitorul șef de stat ar vrea să mute capitala României. Discursul e previzibil: eradicarea ciocoilor, arestarea președintelui Traian Băsescu, pensii și salarii mărite pentru toată lumea. A apărut, peste noapte, în programul PP-DD, și punctul 8 al Proclamației de la Timișoara! Popularii vor aduce un procuror general american și vor face tot posibilul pentru ca Poli să revină în prima ligă de fotbal! Nu-i greu de promis, dacă tot era mov jumătate de sală… Diaconescu nu va face alianțe cu nimeni și i-a rugat pe timișoreni să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru ca UDMR să nu atingă pragul electoral. Oricum, PP-DD are de înfruntat o struțo-cămilă creată special pentru a-i pune bețe în roate: o uriașă alianță USL – PDL – UDMR, care nu are alt scop decât să-i împiedice pe populari să conducă România. Discursul se încheie în aplauze și strigăte, iar din puncte strategice ale sălii pocnesc tuburi de confetti sclipitoare. DD anunță o sesiune de autografe în holul de la intrare, dar n-apucă decât să coboare de pe scenă, că e luat cu asalt de pensionare și de copii. Rămâne să-și facă datoria de vedetă.
La ieșire, cu un carnețel în mână, nimeni altul decât Faur Isaia. Tocmai luase un autograf. Măcar avea propria hârtie. Alții, mai puțin prevăzători, au cumpărat, pentru prețioasele semnături, poze cu liderul care, de la anul, va eradica sărăcia din România. Un leu poza mică, doi lei poza mare, vândute de popularele din organizare. Cam tot atât valorează și circul.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

11 minute ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

10 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

18 ore ago