Trei puncte chinuite, la chindie / FOTO

Pe o vreme câinoasă, umedă și rece, Poli s-a întors pe “Dan Păltinișanu” pentru a încerca să șteargă impresia jalnică lăsată săptămâna trecută, când alb-violeții s-au făcut de râs în fața unei nou promovate. Alb-violeții câștigă greu trei puncte în fața Chindiei Târgoviște și, cel puțin până sâmbătă, egalează Gloria Bistrița.

Velcea i-a trimis în teren pe Lepmets, Mera, Fl. Ilie, Sepsi, Chiş, Gorobsov, Dobricean, Fl. Sandu, Ricketts și Zăgrean, banderola de căpitan revenindu-i lui Scutaru. În prima repriză, alb-violeții s-au năpustit spre poarta Chindiei, dar fără prea multă claritate în joc. A început Sepsi, a urmat Ricketts, iar apoi a venit rândul lui Sandu să rateze cu seninătate. Oaspeții s-au trezit și ei spre minutul 20 și au încercat vigilența apărării timișorene. La finalul primei jumătăți de oră, Chindia obține o lovitură liberă la 25 de metri de poarta alb-violeților. Rădoi a șutat, iar Lepmets a respins în corner. Poli își aduce aminte că, totuși, vrea să promoveze în prima ligă la finalul campionatului, iar Chiș centrează, Ricketts lovește cu capul din șase metri, mingea se lovește de un apărător al oaspeților, iar Perianu respinge de pe linie. Ricketts încearcă din nou, dar șutul său, pe centrul porții, e mult prea slab.
La debutul părții a doua, primul șut pe poartă aparține gazdelor,prin Dobricean. Apare și primul cartonaș galben, pentru Rădoi, de la Chindia, care a intrat dur la Sandu. În minutul 49, Verdeș a scăpat spre poarta lui Poli, se lovește de unul dintre apărătorii alb-violeți, undeva la colțul careului, cade, dar arbitrul face semn ca jocul să continue. Peste trei minute, Dobricean execută o lovitură liberă, iar Ilie, reia, din șapte metri, puțin pe lângă poartă. Meciul se animă, întâi Mera e faultat pe când încerca să plece pe contraatac, apoi Gorobtsov îl oprește perfect pe Băluță, care trecuse deja de doi alb-violeți. În minutul 55, Sandu deschide scorul, cu un șut plasat la colțul lung, trimis din șapte metri lateral. Oaspeții încep să se agite, Dobricean se alege cu un galben după ce-l faultează pe Dobre, iar Lepmets trimite în lateral o minge venită dintr-un corner. Ricketts faultează în atac,iar în faza imediat următoare, Cherchez, nou intrat la Chindia, face slalom printre apărătorii timișoreni, se trezește față în față cu Lepmets, încearcă un lob, dar goalkeeperul alb-violeților reușește să rețină. Se joacă pe contre, astfel că Zăgrean, ajuns imediat în careul oaspeților, lovește mingea cu capul din șapte metri. Balonul e respins în prima fază pe transversală, iar apoi Perian încheie faza și reține. Urmează niște moment confuze, în care faulturile se succedă de-o parte și de alta. Mera vede și el galben, iar Zăgrean e schimbat cu Axente, deoarece sângera de câteva minute bune. Sandu ar fi putut marca al doilea gol, dar a anticipat prost pasa lui Popovici, din marginea careului, și pierde balonul. În minutul 72, Axente zguduie bara lui Perian.
În ultimele minute, jucătorii lui Silviu Dumitrescu au alergat după egalare. Minutul 87 aduce două cornere consecutive pentru ei și ar fi putut urma un al treilea, oprit însă după un fault asupra lui Popovici. Meciul se mută în jumătatea cealaltă de teren, unde Gorobtsov execută o lovitură liberă spre colțul scurt, însă mingea trece pe lângă. Oaspeții ajunge repede în fața careului lui Lepmets și primesc, la rândul lor, o lovitură liberă, însă execuția nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
Poli câștigă, dar jocul alb-violeților e încă departe de ce ar trebui să fie, raportat la valoarea lotului și la pretențiile conducătorilor. Timișorenii egalează Gloria Bistrița, liderul seriei, dar acesta are un meci mai puțin.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago