Categories: Zâmbete amare

Cazul Andronache: daca n-ai bani, ori te lasi omorat de tigani, ori te curata mafia din Justitie

Un timişorean de 43 de ani, pe numele lui Costică Andronache, a fost condamnat la 18 ani de la închisoare pe motiv că şi-ar fi înjunghiat un vecin care a murit ulterior. Vecinul, ţigan de felul lui, intrase în curtea lui Andronache, i-a luat la bătaie copiii şi l-a atacat şi pe el. Un fapt banal, vor spune unii, într-o lume în care ne confruntăm cu grave probleme. Nu este însă deloc banal, ci chiar strigător la cer. Dincolo de faptul că a produs o tragedie în familia lui Andronache, acest caz devoalează multe din racilele societăţii româneşti şi ale instituţiilor sale de bază. Să revenim pe scurt la tragicul incident. Ţiganii din vecinătatea lui Andronache o ţineau dintr-un chef în altul, zi de zi, noapte de noapte. Că doar cumva trebuie şi ei să-şi exhibe discriminarea la care sunt supuşi în România. Marea „greşeală” a lui Andronache a fost că a chemat un echipaj de poliţie care să-i calmeze puţin pe vecini. Poliţiştii nu au reuşit, iar după plecarea acestora, doi ţigani au tăbărât în curtea lui Andronache pentru a-l pedepsi. Au dărâmat poarta, au lovit copiii şi l-au atacat pe Andronache. În autopărare fiind, omul a lovit cu un cuţit pe care întâmplător îl avea în mână, iar lovitura i-a fost fatală unuia dintre agresori.
Culmea, după incident, poliţiştii din zonă au recunoscut că ţiganii erau recunoscuţi pentru scandalurile neîncetate şi pentru faptul că l-ar fi bătut pe un copil al lui Andronache. Cu toate acestea, stimaţii judecători l-au încărcat pe cel care îşi apărase viaţa lui şi a propriei familii cu 18 ani de puşcărie. Dacă era o persoană cunoscută (exemplu, pilotul Ştefan Iovan, care a trecut printr-o experienţă asemănătoare), nu primea condamnarea. Merg mai departe şi spun că, dacă avea bani, iar nu făcea puşcărie. Fiindcă în România Justiţia a devenit o afacere de tarabă. Cine dă mai mult câştigă. Neavând bani, Andronache a intrat în planul semestrial de condamnări. Că oricum nu-l ştia nimeni. Exemplu concret, celebrul Cocoană, care nu era o vedetă, dar avea bani. A omorât un tânăr pe trotuar şi încă n-a păţit prea multe. Şi n-ar fi păţit absolut nimic, dacă nu se interesa, consecvent, presa de acest caz scandalos.
Trecând în alt registru, poliţiştii care au fost chemaţi ani la rândul să-i potolească pe vecini nu au nicio vină în acest caz? Oare dorm bine noaptea? Nu poţi să nu te gândeşti aici şi la zecile sau sutele de familii timişorene strămutate aproape cu forţa din locuinţele lor, în urma scandalurilor şi a mizeriilor făcute de conaţionalii agresorilor lui Andronache. Fără ca autorităţile să intervină de niciun fel! Scandaluri şi mizerii în urma cărora un Cârpaci, Stancu şi alţii ca ei au ajuns multi-milionari şi cei mai bogaţi ţigani din România. Pe aceştia nu-i vede nici Poliţia, nici draga noastră (in)Justiţie. Fiindcă ei au bani, nu ca Andronache. Instituţii care într-o ţară normală sunt repere în ceea ce priveşte drepturile cetăţeanului, la noi au ajuns o cloacă pusă în slujba infractorilor de orice etnie sau culoare. Condiţia e să iasă banul! Costică Andronache, şi nu e singurul caz, plăteşte acum cu propria libertate nedreptăţile unui sistem putred, dar… inamovibil. Iar în problema asta are şi Traian Băsescu mare dreptate! Din gură, că altfel s-a folosit şi el de putregaiul din Justiţie.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago