Categories: Klaus Vaterland

„Elena Udrea se imbraca in prezervative”, iar d-na Grapini nu vrea sa dubleze salariile la Pasmatex

Cu toate că sună al naibii de caraghios, lozinca cu salvatul României recitată vehement la conferinţa judeţeană a UNPR Timiş are un sâmbure de adevăr. Unul mic de tot, dar tot sâmbure se cheamă. Chiar dacă actualul Executiv a guvernat liniar, fără prea multă ingeniozitate în strategiile economico-fiscale, ca un contabil de CAP care ştie să taie cheltuieli să se poată închide pe zero, se poate zice că o majoritate parlamentară la fel de săracă în măsuri de dezvoltare economică, dacă era pe deasupra şi populistă, şi risipitoare, ar fi dus România într-un rahat şi mai moale, oribil mirositor şi, pentru unii neobişnuiţi, groaznic la gust. UNPR nu a salvat România pentru că a sclipit de inteligenţă economică, ci datorită faptului că, printr-o loialitate răsplătită din plin de Elena Udrea, a asigurat stabilitatea unei maşini de vot, amânând un deznodământ care, altfel, ar fi semănat cu al Greciei, dacă nu chiar mai rău. Venită după ce partidele, cu mici excepţii, se întreceau în majorări de salarii la profesori, austeritatea din ultimii doi ani este combătută dintr-o anumită parte a opoziţiei cu un populism criminal. Poate nu ştiţi ce le-a propus conservatoarea Maria Grapini pensionarilor. Nu, nu e vorba de vreo dantelă de izmene de la fabrica dumneaei, ci de asistenţă juridică pentru a da statul în judecată. Ca şi cum n-ar fi destul că bugetele din 2015 şi mai la vale sunt deja repartizate de instanţe personalului din învăţământ amăgit cu acea iresponsabilă lege a majorării lefurilor cu 50%, Maria Grapini pune şi dânsa perna pe faţa unui buget al pensiilor şi-aşa schimonosit de măsurile populiste luate de-a lungul anilor de către cele mai darnice guverne. Nici măcar nu ştiu la ce i-ar folosi dnei Grapini să o iubească pensionarii, cât mai degrabă important este să fie demolată actuala putere. Care n-ar fi un lucru tocmai rău dacă ar fi făcut cu logică economică, nu cu petarde care se vor sparge tot într-o viitoare neputinţă guvernamentală, poate chiar a USL. Ce-ar fi, doamnă Grapini, să-mi ofer eu din senin dispoziţia de a ajuta salariaţii dumneavoastră de la Pasmatex cu nişte consultanţă sindicală şi să vă dau pe mâna lui Ştefan Gogoșanu de la Cartel Alfa pentru o luptă adevărată, nu cu sindicate din alea drăguţe şi galbene, dacă nu le majoraţi imediat salariile cu măcar 93%? Ce ziceţi? Vorbiţi cu directorul economic sau sunteţi de acord, că nu vă doare gura?

P.S. Că veni vorba de doamna cu pictorialul în Tabu, ministrul Elena Udrea. Aflat pe scena Filarmonicii Banatul cu un spectacol dedicat poetului Grigore Vieru, maestrul Tudor Gheorghe a rămas cu impresia că duduia Elena se îmbracă precum scârbavnicul mădular. „De aici mergeţi acasă şi daţi drumul la televizor. Ce vedeţi? Că Vântu şi Luca sunt arestaţi, că Geoană… că Elena Udrea se îmbracă în prezervative. Ce, am greşit cu ceva? Era vorba de latex, tot aia e!”, a spus rapsodul într-un spumos monolog mai spre finalul spectacolului. Cam buruienos, maestre, cam buruienos.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

2 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

2 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

3 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago