In prag de iarna, Colterm a ramas fara director!

Aurel Matei, managerul Colterm Timişoara, a demisionat. Cererea a fost depusă la biroul primarului, care nu a putut fi contactat pentru a oferi amănunte. În documentul înaintat lui Gheorghe Ciuhandu, Matei cere încetarea contractului de management și a solicitat eliberarea din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Dacă Aurel Matei nu revine asupra deciziei sale, municipalitatea va trebui să organizeze un concurs pentru ocuparea postului de conducere la Colterm. Matei, care a refuzat să comenteze gestul său, a rezistat în funcție aproape trei ani. El trebuie să rămână în fruntea regiei maximum 30 de zile. În luarea deciziei de demisie pot sta şi miile de debranșări din această vară, dar și datoriile la furnizorul de gaz, cât și sumele pe care le are de încasat Colterm de la municipalitate şi guvern. “Mi-am depus demisia din motive personale. Este un act unilateral și nu aș vrea să se facă vreo conexiune cu alte persoane”, a declarat Aurel Matei. În cadrul conferinţei de presă săptămânale a PSD, viceprimarul Sorin Grindeanu a declarat că a vorbit, în ultimele două zile, cu Matei. Prim-vicepreşedintele PSD a susţinut că acesta i-a transmis că va explica motivele demisiei sale într-o conferinţă de presă. „Am vorbit cu Grindeanu, dar nu i-am spus de nicio conferinţă de presă. Nu aveam de gând să fac aşa ceva. Dacă însă Grindeanu a spus voi face o conferinţă de presă, ce pot să mai zic”, a comentat directorul demisionar al Colterm.
Instituțiile timișorene finanțate de la bugetul de stat însumau peste 1,6 milioane de lei, cea mai mare parte din această sumă revenind Spitalului Județean. Școlile din Timișoara avea și ele o datorie cumulată de 4,1 milioane de lei, însă municipalitatea a început să plătească din restanțe. Timișorenii vor plăti, în această iarnă, tot 252 lei pentru o gigacalorie, prețul nefiind modificat, după ce municipalitatea a anunțat că va suporta din bugetul propriu diferența până la prețul de producție, de 325 lei.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago