Categories: SportUltima ora

Marian Iancu sta in continuare cu mana intinsa la oficialitatile locale

Marian Iancu nu renunţă la ideea de a primi în continuare bani de la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. El vine cu o nouă propunere pentru oficialităţile locale, în care se arată dispus chiar să renunţe la 50% din acţiunile societăţii Politehnica Timişoara, dar numai în anumite condiţii.

Fără să ţină cont de faptul că a dus echipa în eşalonul secund, Marian Iancu vede ca fiind normal şi de această dată ca echipa să fie premiată pentru performanţele din liga secundă, mai exact pentru promovare. Evident, banii pentru obţinerea promovării ar trebui viraţi din buzunarul consiliului local şi judeţean.
Iată şi comunicatul de presă emis pe site-ul oficial al Politehnicii Timişoara.
„În conformitate cu discuţiile purtate între reprezentanţii clubului Politehnica Timişoara şi cei ai puterii locale, pe parcursul anilor 2010 şi 2011, discuţii din care au rezultat obligaţii pe care ni le-am asumat, dar şi promisiuni certe din partea celeilalte părţi, suntem pregătiţi să lansăm următoarea propunere, pentru a fi analizată de întreaga opinie publică şi în special de fanii alb-violeţi:
În competiţie cu posibilitatea de a renunţa la activitatea fotbalistică, aşa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, există şi situaţia fericită în care puterea locală, prin voinţă politică, să hotărască, în baza unor performanţe actuale şi viitoare, să susţină activitatea echipei de fotbal. Pentru acest fapt, propunem ca pentru anul 2011, în baza poziţionării în clasament ca vicecampioană a ţării, aşa cum va rămâne Poli Timişoara în istoria fotbalului românesc, dar luând în calcul şi lipsa licenţei, clubul să primească în total o sumă în jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Această suma ar urma să se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru funcţionare pe parcursul anului în curs, conform Legii Sportului, fiind plătibilă până la 31 decembrie 2011. Pentru anul 2012, condiţionat de revenirea în Liga I, propunem o premiere totală de către autorităţile locale şi judeţene în jurul sumei de 2 milioane de euro, plătibile după omologarea rezultatului şi primirea licenţei pentru Liga I, până la 31 decembrie 2012.
Începând cu anul 2013, în funcţie de poziţia ocupată în primele cinci locuri, ar putea să existe mai multe paliere care să condiţioneze valoarea premierii, după omologarea rezultatelor şi, bineînţeles, acordarea licenţei, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2013.
Revenim şi introducem spre dezbatere faptul că grupul de firme BkP şi-a manifestat disponibilitatea să se încadreze într-o formă legală, propusă, care poate să meargâ până la cedarea a 50% din acţiunile societăţii pe acţiuni Politehnica Timişoara, cu menţiunea că aceia care vor prelua administrarea companiei să îşi asume într-un termen mediu, 10-12 ani, o investiţie egală cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Dacă există un asemenea investitor, în mod obligatoriu el va trebui agreat de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean, dar şi de fanii alb-violeţi. Reprezentantul acestuia va prelua funcţia de preşedinte de Consiliu de Administraţie şi Director general, urmând ca BKP să menţină ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem menţiunea că atât Consiliul Local, cât şi cel Judeţean se pot constitui ca acţionari, dacă acestea vor hotărî ca prin această intervenţie să fixeze definitiv clubul ca entitate juridică locală, deţinătoarea celei mai importante mărci din vestul ţării.
Sunt unele din soluţiile posibile pe care le publicăm pentru ca lumea să înţeleagă că suntem ataşaţi de proiectul Politehnica Timişoara, iar lucrul acesta ne face responsabili. Faptul că am propus încetarea activităţii este o consecinţă logică a agresiunii continue la care suntem supuşi din partea unei federaţii ostile.”

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Studenții din Timișoara se înghesuie la vot. Pe lista recordurilor de prezență, din nou apare Dobrești

Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…

2 ore ago

La ora 18.00, prezenţa la vot în Timişoara a fost mai mare decât media naţională

La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

3 ore ago

Eugen Dogariu, senator de Timiș, după vot: ” Sper într-un viitor mai bun pentru România și pentru județul Timiș”

Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…

5 ore ago

Cosmin Tabără a votat pentru echilibru, onestitate și diplomație

Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…

8 ore ago

La ora 12.00, prezenţă mai mare la vot în Timişoara, decât pe judeţul Timiş

La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

8 ore ago

Alfred Simonis, la ieșirea din cabina de vot: ”Am votat cu un om care și-a demonstrat competența la guvernare”

După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis,  preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…

9 ore ago