Institutul Oncologic Timişoara rămâne doar în stadiu de proiect, deoarece banii destinaţi amenajării acestuia s-au întors la Ministerul Sănătăţii. Imobilul în care ar fi trebuit să funcţioneze spitalul nu a putut fi recepţionat de Direcţia de Sănătate Publică. Şefii acesteia nu au fost de acord să semneze protocolul cu Primăria Timişoara, în condiţiile în care din clădire lipsesc bunuri de peste 200.000 de euro.
După multe dispute şi nenumărate intervenţii, Ministerul Sănătăţii a fost de acord, la finele anului trecut, să finanţeze ridicarea unui spital de oncologie la Timişoara. Acesta urma să fie amenjat în clădirea în construcţie de pe Calea Torontalului care iniţial avea destinaţie de spital municipal. Construcţia imobilului a început acum mai bine de 15 ani, dar, din lipsa finanţărilor, lucrările au fost mult timp blocate. Clădirea se află, din 2004, în administrarea municipalităţii, care trebuie să o predea Ministerului Sănătăţii, reprezentat la nivel local de Direcţia de Sănătate Publică Timiş. În luna martie 2011 însă, nu s-a putut face recepţia, deoarece, în acte, clădirea figurează ca fiind dotată cu termopane, uşi şi calorifere în valoare de 300.000 de euro. Or, în realitate, acestea nu există. Sau, mai exact, din 990 de bucăţi de tâmplărie PVC, mai sunt 230. Primăria a dat vina pe Ital-Rom, firma care a ridicat clădirea, aflată în insolvenţă, în prag de faliment, după ce a primit o ţeapă imobiliară de la ţiganul Ionelaş Cârpaci.
În martie, când s-a spart buboiul, primarul Gheorghe Ciuhandu a promis că va efectua o anchetă internă în instituţia pe care o conduce. De opt luni însă, nimeni nu ştie nimic despre această anchetă. Se ştie cu siguranţă doar că banii care ajunseseră în Timişoara au fost returnaţi la minister. „Au fost banii aici, dar n-am putut face nicicum recepţia. Nu puteam semna o recepţie cu bunuri de 300.000 de euro pe hârtie, dar fără aproape nimic în realitate. E caz penal dacă aş semna aşa ceva. Cei din primărie au încercat de mai multe ori să mă facă să semnez recepţia, dar am refuzat. Chiar au vrut, ultima dată, să semnez o recepţie pentru 200 de termopane, dar la suma de 300.000 de euro. Evident că am refuzat. Din păcate, banii pentru spital au fost returnaţi la Bucureşti, urmând să ajungă în alte locuri”, ne-a declarat Horia Vermeşan, director al DSP Timiş.
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…