Categories: PartideUltima ora

Un arab student la Agronomie vrea sa faca istorie in partidul lui Dan Diaconescu

Filiala de tineret a PP Dan Diaconescu Timişoara este condusă de un tânăr jumătate arab, jumătate român. Diab Arafat s-a înscris în partid acum două luni și a reușit să aducă 50 de noi membri într-o organizație de tineret ca și inexistentă până atunci.

Timişorean prin adopţie, Diab Arafat are 20 de ani și s-a născut în Cluj-Napoca, din tată arab şi mamă româncă. El speră să dea o mână de ajutor partidului pentru câştigarea alegerilor din 2012. La un moment dat, în timpul liceului, Diab a cochetat cu fotbalul. El a jucat o perioadă la CFR Timişoara. A renunţat însă la fotbal pentru a se apuca serios de politică.
Student în anul al doilea la Facultatea de Agronomie, Diab Arafat a intrat în politică supărat pe PD-L, dar şi pe PSD. Nu concepe că idolul său, Dan Diaconescu ar putea fi înfrânt în lupta pentru prezidenţiale. „Am intrat în PP Dan Diaconescu pentru că vreau o schimbare. Am o părere foartă proastă despre actuala guvernare şi una aproape identică despre PSD. Vreau să pun umărul la câştigarea alegerilor din 2012. Cred cu tărie că putem fi prima forţă în România şi Dan Diaconescu să ajungă preşedinte”, spune Diab Arafat. Acum e preşedintele organizaţiei de tineret PP Dan Diaconescu Timişoara. La mijlocul lui septembrie, când a intrat în partid, era de unul singur la tineret. A început cu câţiva prieteni, iar de curând a fost ales preşedinte al filialei, care are în jur de 50 de membri. Prima acţiune mai serioasă pusă la cale de organizaţia de tineret PP Dan Diaconescu Timişoara a avut loc duminică, 20 noiembrie. Diab și colegii de partid au organizat un minicampionat de fotbal. A fost o acţiune dedicată Zilei Intrenaţionale a Drepturilor Copilului.
Pentru a-şi câştiga existenţa Diab lucrează la o firmă de asigurări. Preşedintele tineretului susţine că nu are emoţii când dă nas în nas cu seniorii partidului. Chiar din contră. “Îmi place foarte mult ca tot timpul să vin la partid cu idei noi şi acţiuni interesante. Mi le exprim în mod direct chiar şi în şedinţele de la seniori”, mai spune tânărul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

5 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago