Categories: SocialUltima ora

Ancheta DNA la Fisc, Gabriela Ionescu retinuta 24 de ore

Procurorii DNA au descins, marți dimineaţă, în biroul directorului executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş. Gabriela Ionescu, directorul adjunct al Fiscului timişorean şi coordonatorul Activităţii de Inspecţie Fiscală, este acuzată de fapte de corupţie, susţin surse din cadrul DNA Timişoara. Din primele informaţii, se pare că acesteia i-ar fi fost organizat un flagrant, în timp ce discuta cu patronul unei companii despre protecţia acordată societăţii acestuia şi avantajele aferente. “Din câte ştim, anchetatorii au solicitat o serie de documente de la etajul al cincilea, unde este Activitatea de Inspecţie Fiscală, departament în cadrul Finanţelor”, a declarat Valentin Morariu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Finanțe Publice.
Directorul executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Timiș, Gabriela Ionescu, a fost ridicată de procurorii DNA și dusă la audieri, ea fiind acuzată de luare de mită. Tot la audieri a ajuns și prietenul ei, Dinu Călin, implicat în același dosar.
Oficialii DNA susțin că Gabriela Ionescu a fost monitorizată pe tot parcursul anului în curs, astfel că acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă sunt documentate. Anumite surse din rândul anchetatorilor susţin că de numele Gabrielei Ionescu se leagă şi unele controale la care s-a închis ochii, precum și diverse păsuiri de la plata obligaţiilor faţă de bugetul statului.
UPDATE:
De la sediul Finanţelor Timiş, anchetatorii de la DNA nu au mers cu Gabriela Ionescu direct la audieri, ci la vila acesteia, recent construită, în Moşniţa Nouă. Aici a avut loc o nouă percheziţie.
Surse din cadrul anchetei susțin că directorul adjunct de la Fisc nu primea mită numai sub formă de bani, ci şi sub formă de bunuri. Practic, vila din apropierea Timişoarei a fost construită prin diverse “sponsorizări” de la diverse firme. Până şi gazonul casei a fost o şpagă.
Atât Gabriela Ionescu, cât şi iubitul acesteia, omul de afaceri Dinu Călin, sunt audiaţi, în continuare, la sediul DNA Timişoara. În momentul în care a plecat de acasă însoţită de procurorii DNA pentru a fi dusă la audieri, Ionescu a apărut într-o ţinută sport, semn că se aşteaptă să fie reţinută pentru cel puțin 24 de ore.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago