Categories: Klaus Vaterland

Vreti sa va alungiti partidul? Sunati la domnu’ dr. Filip

Așa e în natură de când lumea ca ursul cel blănos să mănânce oița cea frumos behăitoare, ca lupul cel fioros s-o mai “capseze” de fund pe vulpea cea vicleană, care la rândul ei a “tocat” la popândăi toată toamna. Nu prea auzi că ursul cel blănos l-a mâncat pe lupul cel fioros, dar dacă ajung să se calce pe labe prin același tufe de mure, precis o gheară de urs va rezolva obrăznicia lupului. De aia nu mă minunez deloc că PSD-ul lui Titu Bojin a înghițit vreo 800 (oare?) de membri ai UNPR-ului lui Ion Răducanu, călăuziți de “milițianul cu experiență” Filip Stancu. Că și ăia 800 din basm, căci de n-ar fi nu s-ar povesti, au fost luați cu japca tot de pe la alte partide cărora li se cam terminau proviziile din cămara politică. Fiind pe tărâm de poveste, putem să ne imaginăm ce se va întâmpla în doi-trei ani cu trupa “milițianului experimentat” absorbită acum de absorbantul PSD Timiș. Păi, să încălecăm pe-o șa și să ajungem în anul electoral 2012, când pe tot soiul de liste vor apărea “guguștiucii” ăștia aduși de la UNPR cu mare fast. Titu Bojin blufează când spune că “milițianul cu experiență” nu a cerut nicio funcție publică. Normal că n-a cerut, că nu prea avea ce să ceară și nici ce să primească de la PSD, dacă n-a primit prea mare lucru de la UNPR, care măcar era la putere. Nu, “guguștiucii” au venit să ceară pentru când PSD vine la putere, fiind limpede că tot nătărăul și-a dat seama că USL va câștiga alegerile generale și mare parte din localele de la anul.

Talentul trădătorilor tocmai în asta constă, că știu foarte bine să trădeze. Dacă a trădat o dată, de ce nu l-ar trăda mâine pe Răducanu, dar poimâine iarăși pe Bojin? Te miri pentru ce. Pentru că n-a primit ce visa să primească. Iar dacă primește, nu-l mai interesează dacă și cei 800 (???) veniți cu el sunt mulțumiți, pentru că, nu-i așa?, ăsta e farmecul trădării. O lasă pentru când partidulului-gazdă i se va duce vestea că va fi viitor partid de opoziție. Până la urmă, nu profilul “guguștiucului” ar trebui să șocheze, au existat de când lumea pretutindeni, dar cei mai de calitate parcă s-au adunat în România. Mă mir însă că lui Titu Bojin îi plac “guguștiucii” și se grăbește să-i treacă pe cei 800 (!!!) la un bilanț pozitiv. Consilierul județean PSD Marcel Mihoc are un alt mod de a-și provoca singur plăcerea, cu gura: “Avem 10.500 de membri cu documente-n regulă și încă vreo 700 de la domnul Stancu. Ne vom opri pe la 15.000 pentru că vrem calitate, nu cantitate”. De unde înțeleg că 700 “progresiști” sunt de calitate și 100 nu prea. Cum a stabilit conducerea PSD Timiș că cei 700 de “guguștiuci” sunt de calitate? Toți spun așa. Bănuiesc că și Ion Răducanu când a dat adunarea la trădători în urmă cu doi ani se lăuda că Filip Stancu este un om de calitate și loial până la prima strigare.

Bineînțeles că aceste speculații sunt doar de poveste. Pentru cine vrea să știe adevărul gol-goluț, trebuie spus că transferul acestui grup “masiv” de membri “de calitate” de la UNPR a fost negociat cu mult timp în urmă. În câteva rânduri era cât pe ce ca afacerea să cadă, din cauza condițiilor puse de “milițianul cu experiență”, care ar fi condiționat venirea în PSD cu tot cu cei 800 de membri UNPR de excluderea din partid a lui Mircea Geoană, președintele Senatului, treabă aranjată finalmente pe filiera Ionuț Nasleu – Nicolae Robu – Crin Antonescu, căruia, se știe, Victor Ponta nu-i poate refuza nimic în ultima vreme. Cine nu e convins de treaba asta să-l creadă pe Mihoc, că aia 700 sunt de calitate.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

16 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

17 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

17 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

17 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

17 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

18 ore ago