Categories: SocialUltima ora

Atentie cum conduceti in Timisoara si pe drumurile judetene!

Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori, viscol şi polei, de vineri până duminică. Poliţiştii le recomandă șoferilor să fie mai mult decât prudenți, iar începătorilor, să renunțe la mașini în această perioadă.

„Deja suprafaţa carosabilă este acoperită cu zăpadă, ceea ce ne obligă la adoptarea unor atitudini specifice. În primul rând este obligatoriu ca autovehiculele care le conducem să fie echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, viteza de circulaţie în interiorul localităţilor trebuie să fie 30 de kilometri la oră, iar în afara localităţii, de 50 la oră”, atenţionează comisarul şef Nicolae Istrat, de la Poliţia Rutieră Timiş. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte această limită maximă de viteză. „Orice maşină, indiferent de calităţile şi dotarea tehnică, trebuie să respecte aceste reglementări. Atenţie, faptul că avem echipat autovehiculul cu anvelope de iarnă nu înseamnă că acesta nu va derapa niciodată”, spune comisarul şef.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto începători, în special celor care nu au mai condus în astfel de condiţii rutiere, să lase mașinile acasă în această perioadă. De asemenea, cei care pleacă la drum sunt rugați să se intereseze de starea drumului la centrul Info Trafic, la dispeceratele Poliţiei Rutiere sau chiar la serviciul de urgenţe 112.
În această perioadă, poliţiştii vor patrula cu semnalele luminoase pornite şi vor face controale pentru a amenda şoferii care nu şi-au echipat maşinile corespunzător, pentru a evita ambuteiajele și accidentele rutiere.
Vineri dimineață, oficial, Poliția și Ambulanța nu au intervenit la niciun eveniment rutier grav. Numărul tamponărilor din trafic a fost însă destul de mare.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

54 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

O oră ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago