Categories: Zâmbete amare

Bacala si Popoviciu sau ascensiunea neamului prost

Lucrurile par destul de clare, iar orice încercare a șefilor Poliției Timiș de-a drege busuiocul și a mușamaliza cazul poate ajunge de domeniul ilarului. Doi polițiști de la Rutieră au oprit o mașină care încălca toate legile din trafic, zburând cu peste 100 pe oră și depășind pe linia continuă. Nu mai vorbim că mașina a refuzat inițial să oprească la semnalizarea polițiștilor. După o urmărire de câțiva kilometri, bolidul își întrerupe cursa nebună și mare mirare pe cei doi polițiști când văd că era ocupat de mega-deputatul Alin Popoviciu și finul său de cununie, prefectul Mircea Băcală. Fiindcă au avut neobrăzarea să oprească niște personaje atât de importante, polițiștii trebuie acum să se mute din Timișoara pe la niște posturi de poliție de la țară. Oricum, să fie bucuroși că au scăpat doar cu atât. Un fost comisar al Gărzii Financiare Timiș, Adrian Voicu, a zburat cu fulgi cu tot din instiuție după ce a avut „nesimțirea” să controleze langoșeriile lui Popoviciu din Gara de Nord, care nu eliberau bon fiscal. Tupeu maxim de „gardist”! Auzi, să ceri bon fiscal celui care a făcut o lege ca vrăjitoarele să elibereze chitanțe și facturi!
Așa și cu cei doi polițiști care n-au avut altceva mai bun de făcut într-o zi de sâmbătă, decât să oprească mașina celor doi vătafi de județ. Unul pus să facă legi, iar altul să asigure respectarea legilor. Legi care pentru ei însă nu există sau sunt facultative. De aici și un comportament sfidător și arogant. De altfel, cei doi sunt exemple clare pentru ceea ce românul definește a fi „neamul prost”. Respectiv, umili cu stăpânii și brutali cu cei din subordine. Asta dacă nu e și altceva la mijloc. Nu e un secret că la un astfel de comportament ajungi când ai avut o copilărie nefericită, plină de frustrări și complexe. Ai fost „prostul clasei”, iar acum, când te-ai ajuns, te răzbuni pe toată lumea și dai drum liber tuturor defulărilor. E certificat faptul că astfel de probleme au avut în copilărie și tinerețe aproape toți dictatorii. Or, un fel de mici dictatori sunt și cei doi care au mers până la a schimba destinele și viețile unor polițiști doar pentru faptul că și-au făcut datoria. Altfel, e de notat și ce a înțeles prefectul Băcală din toată povestea: că trebuie să-și schimbe numărul de la mașină. Soluție pentru care Gâgă chiar ar fi invidios. Nu în ultimul rând, aceste gesturi de aroganță și de sfidare a legilor și oamenilor făcute de tot felul de vătafi PDL-iști vor costa partidul la la alegeri. Așa cum, la un moment dat, i-a costat și pe cei din PSD, alt partid plin de vătafi și arendași plini de tupeu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

7 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago