Categories: Fotbal JudeteanSport

Minunea de la Gataia: Progresul castiga primul joc stagional

Jocurile disputate pe arenna CFR şi pe terenul de la Gătaia au oferit cele mai importante momente ale etapei cu numărul doi în Liga IV Timiş.

„Feroviarii” s-au împiedicat „acasă” în faţa celor de la AS Peciu Nou, conduşi în teren mai bine de o oră de Ionel Bărbosu, fostul polist care elimina în urmă cu mai bine de două decenii pe Atletico Madrid. Oaspeţii au deschis scorul cu 20 de minute înainte de finalul jocului dintr-o fază care a stârnit amuzamentul în tribunele extrem de puţin populate. Portarul feroviar a dorit să degajeze o minge, dar l-a nimerit pe Frenţ, jucătorul celor de la AS Peciu Nou, balonul ricoşând astfel în propria-i poartă. CFR a restabilit egalitatea în minutele de prelungire din cea de-a doua lovitură de pedeapsă acordată de „centralul” Horea Mureşan, după ce prima a fost ratată de Iţu. Nu la fel s-a întâmplat şi în cazul fundaşului Oberşterescu, fundaşul transformând lovitura de pedeapsă.

În celălalt colţ al judeţului, la Gătaia, am asistat la o premieră pentru echipa locală Progresul, care şi-a trecut în cont primele puncte la prima victorie stagională. Real Dragşina a devenit astfel prima victimă a echipei antrenate de Imi Vascko, care s-a impus la limită, cu 1-0, prin golul lui Cosur. Cu doar trei puncte în clasament, cei de la Progresul Gătaia îşi mai fac iluzii în ceea ce priveşte o eventuală salvare de la retrogradare.

Scorul etapei s-a înregistrat la Bucovăţ, unde Arsenal nu a putut ţine pasul cu liderul CSM Lugoj, care s-a impus clar cu 6-0. În spatele liderului, la o diferenţă de doar trei puncte, se mai află doar FC Chişoda. Trupa din localitatea ce se învecinează cu Timişoara a câştigat tot la scor jocul de pe terenul celor de la FC Deta. Gherman, Dochiţa, Rus şi Petruş au dus scorul la 4-0 pentru FC Chişoda, într-un joc în care FC Deta nu a prea contat. Surpriza etapei s-a produs la Cerneteaz, echipa gazdă pierzând la scor, cu 5-0, în faţa celor de la Juventus Pişchia.

Rezultate: CFR Timişoara –AS Peciu Nou 1-1; Banatul Nerău – CS Dumbrăviţa 0-1; Unirea Cerneteaz – Juventus Pişchia 0-5; Arsenal Bucovăţ – CSM Lugoj 0-6; Auto Timişoara –  FC „Marcel Băban” Jimbolia 3-0; FC Deta – FC Chişoda 0-4; Progresul Gătaia – Real Dragşina 1-0.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

45 de minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago