Categories: Social

Timisoara vrea sa fie Capitala Orei Pamantului

Timișoara concurează cu alte 16 orașe din România pentru titlul de Capitala Earth Hour 2012. Acesta va fi decernat la finele săptămânii, ca o avancronică a evenimentului propriu-zis. Ora Pământului, în care sunteți invitați să stingeți, timp de oră, luminile, are loc în 31 martie.

Ora Pământului, programată pentru 31 martie, între orele 20,30 – 21,30, este cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Mesajul este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei.
Earth Hour 2012, organizat de WWF România, a provocat oraşele României la o competiţie care are ca scop desemnarea Capitalei Orei Pământului. Până acum s-au înscris Adjud, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Slobozia, Suceava şi Timişoara. Fiecare oraş a întocmit un dosar, care poate fi văzut pe www.ora-pamantului.ro. În urma evaluării dosarelor, primele trei oraşe care vor aduna cele mai bune punctaje vor participa în 17 martie la finala competiţiei, în cadrul căreia contribuţia locuitorilor va fi esenţială. Locuitorii trebuie să aducă într-un punct comunicat de municipalitate cât mai multe PET-uri. Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate va fi desemnat Capitala Earth Hour România 2012.
Ideea campaniei de anul acesta este de a impulsiona oamenii să creeze provocări după propriul plac, pe care să le adreseze rudelor, prietenilor, fanilor/simpatizanţilor prin intermediul reţelelor sociale, dar şi pe e-mail. WWF a construit şi o aplicaţie denumită „I Will If You Will”, accesibilă la www.youtube.com/earthhour.
Primăria Timişoara va declara Piața Victoriei drept punct zero al evenimentului. La ora 20,30, iluminatul public stradal din zona centrală a oraşului va fi întrerupt. Ca puncte-satelit vor fi desemnate parcurile Poporului, Central, Bucovina, Pădurice, Adolescenţilor, Petöfi Sándor, Zürich. Evenimentul va fi marcat printr-un concert de percuție, jonglerii cu foc și programe pentru copii. Timișorenii sunt invitați, de asemenea, la o plimbare la lumina lumânărilor – sau a lanternelor – prin centrul istoric.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago