Categories: SportUltima ora

Vrajitor al mingii, la numai 11 ani / FOTO

E doar în clasa a cincea, dar muncește ca un om mare pentru a-și atinge visul. A înțeles că a fost dăruit cu un talent special, dar și că asta nu-i de ajuns. Dragoș Coroiu vrea să calce pe urmele lui Messi și știe că nu se poate fără trudă. A fost cel mai bun pasator la Cupa Danone, iar într-un meci a reușit să marcheze de patru ori!

Timișoara a fost, în ultimul weekend, gazda etapei zonale a Cupei „Hagi Danone”, competiție rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani. Vedeta acestei ediții a fost David Coroiu, un puști de clasa a cincea de la Școala Generală nr.7 din Timișoara. N-are decât 1,50 metri înălțime, dar talentul de care dă dovadă e mult mai mare. Joacă fotbal din clasa întâi, dar bate mingea de când se știe. „Când eram în clasa I, părinții m-au înscris la un club. Am început la FC Ripensia, actualmente CFR. După un an m-am mutat la Electrica, unde sunt și acum”, spune puștiul. În timp ce vorbește, jonglează mingea și, probabil, ar fi în stare să facă asta și în somn.
Dragoș îl admiră pe Messi, dar știe că, pentru a ajunge atât de departe în carieră, trebuie să muncească mult. Deși băiețelul are numai 11 ani, programul lui zilnic e mai riguros decât al multor adulți. „Am antrenamente de patru ori pe săptămână câte două ore. Acasă, după lecții, ies întotdeauna cu mingea. În plus, mă antrenez și acasă. Fac 100 de abdomene zilnic și flotări, pentru că știu că numai dacă muncesc pot ajunge departe. Așa spune antrenorul. Așa spune și tata. Mie îmi place Messi, vreau să joc la Barcelona, vreau să fiu ca el”, povestește puștiul. E mijlocaș central și e mândru că se apropie puțin de idolul său. Dragoș e dispus la orice sacrificiu pentru a-și îndeplini visul, dar crede că varianta mai simplă ar fi să se împrietenească cu… Gică Hagi. „Aș vrea să-l cunosc și să-l rog să îmi spună cum a făcut să ajungă așa departe”, zice băiatul.
Dragoș e convins că un fotbalist de succes trebuie să aibă viteză, tehnică și hotărâre. Antrenorul lucrează mult cu el și colegii lui la aceste capitole și nu e deloc indulgent cu scăpările copiilor. „Dacă jucăm prost ne amenință că ne pune să facem 100 de ture de teren”, povestește piciul. Dacă ar fi după el, fotbaliștii care nu sunt serioși și nu respectă regulile, atât pe teren, cât mai ales în afara lui, ar trebui sancționați mult mai aspru. „Eu cred că fotbaliștii care ies prin cluburi înaintea meciurilor ar trebui determinați să nu o mai facă. Mă gândesc că dacă nu li se mai dă salariul o lună, două, e destul de motivant”, spune băiatul.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

O oră ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

2 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

4 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

5 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

5 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

6 ore ago