Categories: PoliticaUltima ora

Ovidiu Draganescu nu mai vrea la primarie!

Anunțase, la începutul lunii trecute, că vrea să-i ia locul lui Gheorghe Ciuhandu în fruntea administrației locale. N-au apucat bine cârcotașii să facă tot felul de scenarii, că a și declarat că renunță. Oficial, Ovidiu Drăgănescu și-a pierdut interesul față de cursa electorală, odată cu retragerea lui Ciuhandu.

Ovidiu Drăgănescu a adresat o scrisoare timișorenilor, în care își motivează renunțarea. El susține că a luat această decizie, deși a reușit să adune 6.000 de semnături în sprijinul candidaturii sale, „în condițiile în care nici un partid nu are în tot județul atâția membri”. Fostul prefect spune că, în sondaj, era situate pe poziția a treia în preferințele alegătorilor, deși „sunt singur și nu am nici un partid alături”.

Decizia lui Drăgănescu are ca substrat rugămințile pe care, în ultimele săptămâni, i le-au adresat „cei mai apropiați prieteni liberali din Timișoara și de la nivel central”. Aceștia i-au spus că, pentru a nu diminua șansele lui Nicolae Robu, ar fi mai bine să se retragă. Și, cum prima dragoste politică nu se uită niciodată, fostul prefect a hotărât să dea curs acestor rugăminți.

Cel care i-a făcut mai ușoară viața a fost chiar… Gheorghe Ciuhandu, care a decis că nu mai vrea încă un mandat. „Astfel, marea schimbare a avut loc deja, înaintea competiției electorale. (…) Dacă până acum l-am criticat pentru cele rele, acum la plecare îl felicit pentru lucrurile bune pe care le-a făcut pentru oraș”, mai scrie Ovidiu Drăgănescu.

Iertător din fire, acesta a decis să nu-i mai poarte pică lui Ciuhandu, „deși prin acțiunea sa politică de acum 4 ani mi-a întrerupt, alături de alții, cariera politică la o vârstă la care alții nici nu au început-o”. Cum primarul din ultimii 16 ani al Timișoarei va ieși la pensie peste o lună și jumătate, acesta are toate șansele să dezbată starea orașului împreună cu fostul prefect: „la o plimbare prin parc – eu cu băiețelul meu, dumnealui cu nepoțeii”. Ovidiu Drăgăneascu mai spune că nu vizează nicio viitoare funcție publică.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

10 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

15 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

15 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

15 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

16 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

17 ore ago