UNPR acuza PNL ca a furat startul in campanie

Campania electorală începe oficial doar vineri, însă primele războaie au pornit deja. UNPR Timiș a sesizat, joi, Biroul Electoral Central și Biroul Electoral de Circumscripție Timiș asupra faptului că PNL Timiș a afișat deja un mash cu Nicolae Robu. Liberalii spun că vina e firmei contractate pentru campanie.

Progresiștii lui Ion Răducanu, el însuși candidat la Primăria Timișoara, au pornit la vânătoare de afișe electorale, nu care cumva să fure cineva startul. Astfel, oamenii UNPR au găsit, joi, la ora 14, pe fațada unui bloc din Calea Lipovei, un mash cu conținut explicit electoral, aparținând Partidului Național Liberal, cu referire la Nicolae Robu, candidat la funcția de primar al municipiului Timișoara.

„Fotografiile demonstrează clar că mash-ul conține următoarele elemente grafice: numele candidatului, sintagma „Primarul Timișoarei”, sloganul, adresa site-ului de campanie, precum și siglele USL, PSD și PNL-PC. Afișarea respectivului mash electoral încalcă art. 61 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, conform căruia campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor”, spune Ion Răducanu.

UNPR Timiș a sesizat atât Biroul Electoral Central, cât și Biroul Electoral de Circumscripție Timiș, referitor la această încălcare a legii, și solicită aplicarea de sancțiuni.

Reacția liberală a apărut imediat. „Am rămas la fel de surprinși de apariția acestor mash-uri. Nu ne asumăm nicio vină, aceasta aparține exclusiv firmei pe care am contractat-o pentru campania electorală. Aceasta va suporta și eventualele amenzi sau sancțiuni”, a declarat Alina Sabou, de la Departamentul de comunicare al PNL Timiș.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

25 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago