Categories: Alegeri

Campanie electorala cu masini incendiate, la Deta

Organizaţia PSD Deta a reclamat la conducerea MAI, IGPR, a IPJ Timiş şi a Poliţiei Deta modul în care se face campanie electorală în orașul timișean. Localitatea a devenit cunoscută la nivel național după ce, anul trecut, fiii actualului primar au fost implicați într-un uriaș scandal.

Nicuşor Ioţcov, preşedintele PSD Deta, susține că aici se petrec lucruri extrem de „Vă informăm despre faptul că, în noaptea de 5 spre 6 iunie 2012, în oraşul Deta a avut loc o tentativă de distrugere prin incendiere a unui autoturism, proprietate personală a candidatului Partidului Conservator Deta la funcţia de consilier local, Nicolae Stanciu.

De asemenea, în data de 10/11 aprilie 2012, cu acelaşi mod de operare s-a intenţionat distrugerea prin incendiere a altui autoturism, proprietate personală a candidatului pentru funcţia de consilier local din partea PSD Deta, Ion Jinaru”, se arată în plângere.

Liderul PSD Deta spune, de asemenea, că, în ultimul timp, în orăşelul din Timiş „s-a instaurat un climat de nesiguranţă civică, de intimidare a tineretului şi persoanelor simpatizante a convenţiei USL şi PSD de către tineretul simpatizant al actualului primar, condus de Bogdan Roman, fiul primarului”. Pesediştii cer suplimentarea de urgenţă a dispozitivului de ordine publică pe timp de noapte, dar mai ales în ziua alegerilor.

Călin și Bogdan Roman, fiii actualului primar, Petru Roman (PD-L), au fost implicați, în vara anului trecut, alături de câțiva prieteni, într-un scandal monstru, care s-a lăsat cu victime atacate cu o sabie, una dintre ele fiind chiar rănită. Toți au stat câteva luni după gratii, fiind ulterior eliberați. Ei așteaptă acum sentința în procesul care le-a fost intentat.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

16 ore ago